Haberler

Uber Fransa’dan grev




Uber’in Fransa kolu, şoförlü araçlara yönelik daha sıkı polis kontrollerine karşı bugün öğlen saatlerinde bir grev yaptı.

Sürücülerini devletin Uber gibi hizmetler için araç kullanan şoförleri direkt olarak etkileyen kararlarına karşı desteklemek amacıyla Uber Fransa, saat 11 ile 15 arasında ülke genelinde hizmet vermeyi durdurdu. Aynı zamanda Paris’te Nation meydanında da bir protesto yapıldı. Bu grev ve protesto, taksiciler ve Uber gibi bağımsız şirketler ve sürücüleri arasındaki çatışmada yeni bir sayfa açmış oldu.

Fransız hükümetinin elinde Uber gibi uygulama bazlı servisleri taksicilere de karşı gelmeden desteklemek gibi zor bir sorumluluk bulunuyor. Uber’in grevinden bahsetmişken, Fransa’da taksi sürücüleri de geçtiğimiz ay trafiği kapatıp lastikleri ateşe vererek bir eylem yapmışlardı.

Kızgın taksi sürücülerini sakinleştirmek için Başbakan Manuel Valls, “Boers” adı altında özel bir polis ekibinin oluşturulacağı sözünü vermişti. Bu ekip, Uber gibi hizmetlerin şoförlü araçlarına daha sıkı kontroller uygulayacak. Doğal olarak Uber sürücüleri bundan pek memnun olmadı ve Fransız polisinin belirttiğine göre Uber araçları hükümetin kararını protesto amacıyla son birkaç gündür trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafiği yavaşlattı.

Uber Fransa, 12000’den fazla sürücüye ve 1.4 milyon kullanıcıya sahip ve gün geçtikçe taksicilerin tepkisini daha fazla çekmeye devam ediyor. Tarafların hükümet yardımıyla anlaşıp anlaşamayacağı ise tam bir muamma.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu