Haberler

Ufukta yeni Lexus LFA görünmüyor




Lexus, LFA hayranlarını üzecek bir haber paylaştı. Bundan yaklaşık 1 yıl önce tanıtılan LC 500 ve gelecek ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda bizlerle buluşacak LC 500h modellerinin büyük bir başarı olduğunu açıklayan Japon üretici, yakın gelecek planları içerisinde yeni bir LFA olmadığını belirtti.

Lexus Avrupa yönetisi Alain Uyttenhoven, Autocar ile yaptığı röportajda; “Bir gün başka bir süper otomobil üretmemiz mümkün, ancak bana göre şu anda süper üst düzey bir makineye ihtiyacımız yok.” cümlelerini kullandı. LFA’in bir ikon olduğunu söyleyen Uyttenhoven, şirketin şu an daha ekonomik ve duygusal modellere odaklandığını açıkladı.

Hatırlatmak gerekirse sınırlı üretim süper otomobil Lexus LFA, 4.8 litrelik V10 motoruyla ürettiği harika sesin yanı sıra 553 HP (412 kW) maksimum güç ve 480 Nm (354 lb-ft) maksimum tork gibi etkileyici performans değerlerine sahipti. Birçok kişinin rüyalarını süsleyen model 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını 3.7 saniyede tamamlayıp 325 km/h (202 mph) maksimum hıza ulaşabiliyordu.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. lfa özel bir ekiple üretilip bitirildi zaten suan fabrikası kapandı ve o ekip dagıldı

  2. Sesiyle orgazm eden bu makina zaten nirvana
    Yenidini yapipta yok turbo takip yok hibrit yapip b..unu cikarmasinlar boyle iyi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu