Haberler

Üretime hazır Bentley Continental GT görüntülendi!




Bentley, Hollanda’da 2017 Continental GT’yi test ederken yakalandı. Hem de üretime hazır en son prototiplerle.

Geçtiğimiz aylarda garip bir Porsche Panamera gövdesi altında test edilirken görüntülenen yeni Continental, bu kez kendi gövdesiyle boy gösteriyor. Aracın gövdesindeki bazı parçalar hala sahte siyah panellerin altında saklanıyor olsa da prototipi satışına devam edilen Continental ile kıyasladığımızda daha dinamik bir tasarımın bize göz kırptığını görüyoruz. Söylemeden geçmeyelim, prototip EXP 10 Speed 6 konseptiyle büyük benzerlikler taşıyor.

Aracı yalnızca görüntülemekle kalmayıp plakasını da sorgulatan casuslar, resmi kayıtlardan aracın 6.0 litrelik biturbo W12 motora sahip olduğunu öğrenmiş. Henüz kesin bir bilgi bulunmasa da bu motorun hafifliğiyle diğer Bentley modellerinden ayrılacak spor otomobilin kaputunun altında bulunma ihtimalinin düşük olduğu söyleniyor.

Yine de bu motor hakkında bilgi verecek olursak, 12 silindirli ünite Bentayga‘da 600 HP (447 kW) maksimum güç ve 900 Nm (664 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahipti. Bazı söylentiler ise bu motorun elden geçirildiğine ve gücün daha da artacağına işaret ediyor. 2017 Continental’de yeni nesil Porsche Panamera’nın temelinde bulunan MSB platformunu göreceğimizi göz önünde bulundurarak azalan ağırlığı da hesaba katarsak bu güç artışı 0-100 km/h hızlanma ve maksimum hız değerlerinde daha da ciddi bir etkiye sahip olacaktır.

Yeni Bentley Continental GT’nin gelecek yıl tanıtılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu