Haberler

Venezuela’da rekor zam!




Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden olan Venezueala 20 yıl aradan sonra benzin fiyatlarına zam yaptı. Tüketiciler yarından itibaren benzini yüzde 6000 zamlı alacak.

Büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya olan Güney Amerika ülkesi Venezuela çareyi benzin fiyatlarına zam ve devülasyonda buldu. Halka ucuz petrol satmak için yılda 10 milyar dolar sübvansiyon yapan Venezuela, devlet gelirlerini artırmak için benzin fiyatına yüzde 6000 zam yaptı.

Venezuelalılar yarından itibaren 95 oktan benzinin litresini yüzde 6086 zamlı alacak. 95 oktan benzinin litre fiyatı yüzde 0.097’den 6 bolivara yükseldi. 91 oktan benzinin litresi ise yüzde 1300 zamlandı.

Venezuela para birimi bolivar da dolar karşısında değer kaybetti. Ekonomik krizi aşmak için aldıkları önlemleri televizyonda duyuran Devlet Başkanı Nicolas Maduro, “Ekonomik dengeleri korumak için bu önlemleri almamız gerekiyordu. Bunun sorumluluğunu da üstleniyorum” dedi.

Kaynak: HaberTürk

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Adamlar %6000 zam yapıp hala bizden 1 Lira ucuza benzin satıyor, ne büyük şok yaşamışlardır

  2. Biz kullandığımız yakıtın parasının yarısından fazlasını öderken, elin devleti %6000 zam yapıyor. 20 yıl sonra bir de. Umarım bu haberi baştakiler duymamıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu