Haberler

Volkswagen Transporter T1 dijital ortamda dirildi




Volkswagen’in ticari alandaki göz bebeği Transporter yaklaşık 66 yıldır otomotiv dünyasında yer almakta. Bu efsane serinin atası olan T1 kodlu ilk model, otomobil tasarımcısı David Obendorfer tarafından dijital ortamda baştan tasarlanarak bir anlamda diriltildi.

Şuanda üretilen altıncı nesil Transporter geçtiğimiz yıl tanıtıldı ve büyük ihtimalle bir makyaj operasyonu ile birkaç yıl daha piyasada kalacak. Volkswagen T1 Revival Concept adı verilen araç, tasarımcısı tarafından T6 altyapılı retro yolcu ve kargo kamyoneti olarak nitelendiriliyor. Transporter T6’a göre 7 cm daha kısa bir dingil mesafesine sahip olan T1 Revival Concept; neredeyse olmayan A sütunu, kavisli yüzeyleri, yuvarlatılmış köşeleri, krom detayları ve çift renkli tasarımıyla klasik T1’in karakteristik hatlarını günümüze tercüme ediyor.

Transporter’ın klasikleşen iki tonlu dış tasarımı iç mekanda da kendisini belli ediyor. Aracın koyu tonlardaki orta konsoluyla dış renk ile uyumlu olan koltuk renkleri modern teknolojiyle klasiklik arasında bir köprü kuruyor. Orta konsolda yer alan kompakt multimedya sistemi, klima kontrolleri ve havalandırma ızgaralarıyla oluşturulmaya çalışılan minimalist havayı küçük bir vites kolu, elektrikli park freni, hız sabitleyici kolu ve Volkswagen’in klasik direksiyon simidi tamamlıyor.

Volkswagen muhtemelen bir daha ikonik bir Transporter modeli tanıtmayacak, fakat Volkswagen T1 Revival Concept gerçeğe dönüştürülmeyi hak eden bir hayran çalışması olarak yoğun bir ilgi görüyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu