Haberler

VW Ameo Hindistan’da gün yüzüne çıktı!




2016’nın ilk fuarlarından biri sayılacak olan ve Hindistan’da düzenlenen Auto Expo’ya birkaç gün kala, gerçekleştirilen bir etkinlikte Volkswagen, yeni kompakt sedanı Ameo’yu gözler önüne serdi.

Volkswagen yöneticileri heyecanlı olduklarını belirtirken, bu heyecanın sebebi sorulduğunda, Ameo’nun Hindistan için üretilen ilk özel model olduğunu ve bunun şirketleri için epey önemli olduğunu ekledi.

Bununla birlikte modelin, sıfırdan geliştirilen bir çalışma olmadığını, güncel Polo’da kullanılan PQ25 isimli platformun üzerine inşaa edilerek, hacimsel anlamda biraz genişletildiği, yapılan açıklamaların arasında.

Dış tasarımda, özellikle ön yüzde, gerçekten bir Polo hissiyatı oluşturan model, arka tarafa geçildiğinde bu rafine hissiyatı, ”ucuz bir kompakt sedan” totosuyla değiştiriyor. Donanımsal anlamda bir Hindistan modeline nazaran epey dolu olan model, çift ön hava yastıkları ve cruise kontrolün yanı sıra, MirrorLink adı verilen bilgi & eğlence sistemini de kullanıcılarına sunuyor.

Bluetooth bağlantısı içeren sistem, bunun yanı sıra arka park sensörü ve geri görüş kamerasını da bünyesine eklemiş. Ayrıca model orta kol dayama, soğutmalı torpido, arka yaşam alanı havalandırması ve otomatik kararan dikiz aynalarına ek otomatik silecek gibi donanımları Hintli dostlarıyla paylaşıyor.

Motorlarla ilgili olarak yapılan açıklamada, baz modelde 1.2 litrelik atmosferik ünitenin 5 ileri manuel şanzımanla bezeneceği bildirilirken, en üst seviyede yeni nesil 1.5 litrelik turbo dizel ünitenin 7 ileri DSG ile kombin edileceği ve daha tutumlu verilerin elde edileceğinden söz edildi.

Volkswagen’in yeni kompakt sedanı Ameo, Hindistan’da yılın 2. yarısında sokaklarda olacak.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. İnsan şunu tasarlarken sağına soluna bir bakar. O nasıl bir arka tasarım, nasıl orantısız hatlar.

  2. Tasarım sıfır gerisi bildiğimiz polodur muhtemelen, yani tasarımı önemsemeyen adama gider her türlü

  3. Sümbül mü bu mu deseler sümbülü seçerim , bu nasıl çirkin bir tasarım . 2016 da bu arabanın çıkması çağımıza hakarettir .

  4. Şu b segmenti araçları inatla sedana çevirmeye çalışıyorlar ya anlam veremiyorum. Arkadaşım o aracın şasesi ancak bir hatchback araca yetecek kadar sürüş ve görüntü zevki veriyor. Madem b sedan araç yapacaksın bunun için ayrı bir şase üret. Ne maliyet korkusuymuş kardeşim !

  5. beş para etmez olsa utanırım kullanmaya diyenler bmw’nin mühendisi galiba. Adamlar 1.5 milyonluk bir nufüsün oldugu pazarda düşük bütceli az yakıtlı bir araç yapmışlar cironun haddi hesabı olmaz. eskiden polo hb ve polo classic vardı bu aracın özellikle bagaj kapagı bana polo classic’i hatırlattı. tahminim 4-5-6 litre arası bir yakıt tüketimi sınıfının ortalamalarında bir malzeme kalitesiyle yine sınıfının ortalama fiyatlarında piyasaya çıkacak bir araç. 50 bin tl ye hem sıfır araç alıyım hem düşük yakıtı vergisi olsun iyi kötüde bi bagajı olsun diyenlere alternatiftir. nedir bu vw düşmanlıgı hemen herşeye sallıyoruz 🙂

  6. daha uzunmuşta arkadan tır çarpmışta böyle olmuş. bu arada bardaklığı var kesin alırım!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu