Haberler

VW Up makyajını tazeledi!




Volkswagen bünyesindeki en küçük model olan şehrin miniği Up!’ı 1 Mart’da Cenevre’de kullanıcılarına sunmak üzere makyajladı.

Cenevre’de bir SUV konseptini de gözler önüne sürecek olan marka, bunun yanı sıra A segmentinde görsel, mekanik ve teknolojik anlamda 1. sırada kalabilmek için savaş verecek.

Öncelikle kalbinde konumlandırdığı yeni 1 litrelik 3 silindirli turbo beslemeli motor, 89 beygir üretirken, 160 Nm’lik torkla ufak zıpırı harekete geçiriyor. Bu üniteyle modelin 10 saniyeden kısa bir sürede 0-100 km/s akselerasyonunu tamamlaması beklenirken, 185 km/s’lik son hız verisine sahip olduğu, bize ulaşan bilgiler arasında.

Bu üniteyle epey mutlu etmesi beklenen makyajlanmış Up!, 100 kilometredeki 4.4 litrelik yakıt tüketimiyle de kullanıcı dostu olmayı planlıyor. Yapılan ufak bir hesaplamayla, yakıt tankı tamamen doluyken 800 kilometrelik menzile sahip olması planlanan Up!, tüm bunları yaparken sadece 102 gr/km’lik karbondioksit salınım değeriyle çevreciliğini kanıtlayacak.

Görsel hamlelere geçecek olursak yeni Up!, LED gündüz farları ve revize edilmiş tamponlarıyla kullanıcılarını karşılayacak. VW tasarım departmanı tarafından geliştirilen yeni arka difüzör modelde konumlandırılırken, sinyalleri içeren yan aynalar da modelin kalitesine katkıda bulunacak.

Kullanıcılarına sunacağı 13 çeşit dış renk, 9 sticker, 3 ayrı tavan rengi, özel tasarım paketleri, renkli jantlar ve hatta ortam aydınlatması da dahil olan özelleştirmelere yer veren model, bu geniş yelpazede ürettiği rüzgarla müşterilerini kendine çekecek.

Kabinin içerisine geçtiğimiz karşılaştığımız en büyük değişim şüphesiz, yenilenen bilgi & eğlence sistemi. 3.1 inçl monokrom ve 5 inçlik renkli olmak üzere iki farklı ekrana sahip olan model, akıllı telefon entegrasyonu için çok büyük bir rahatlık sağlarken, geri görüş kamerası ve dijital radyo sistemi içinse muhteşem bir ortam oluşturuyor.

Diğer bir donanımsal gıdıklama olan Beats Audio seçeneği, başta And abi olmak üzere tüm audiofilleri tatmin edecek düzeyde. O kadar minik bir araç için fazla mıdır bilinmez ancak, 300 wattlık bir sistemi bünyesinde barındıran model, A direklerindeki 2 tweeterla müzik zevkine eşsiz dokunuşlar yapacak. Toplamda 6 hoparlöre sahip olan sistem, 2 woofer ön kapılarda, 2 büyük hoparlör arka kapılarda ve bir adet de stepnedeki subwoofer eşliğinde minik modelin her tarafından notaların fışkırmasını sağlayacak.

Ayrıca modelde ilk kez donanımlar listesine girmeyi başaran ‘Pure Air Climatronic’, kısaca klimatronik, otomatikleştirilmiş bir klima sistemiyle otomobilin iç hava kalitesini en temiz ve taze haliyle korumaya çalışacak.

Haberin ilk kısmında belirttiğimiz gibi, 1 Mart’da Cenevre’de sahne alacak olan Up!, kardeşleri Skoda Citigo ve Seat Mii’yi sollayacak mı bilinmez ancak, yenilenmiş haliyle önümüzdeki yılın başlarında markete giriş yapacak.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu