Haberler

VW’den en ucuz elektrikli geliyor!




Artık hayatımıza yavaş yavaş giren elektrikli araçlar, bazı seviyelerde çok pahalı fiyat etiketlerine sahip olmaları sebebiyle hala tam olarak benimsenmiş değil. İşte tam bu noktada Volkswagen, Chevrolet Bolt ve Tesla Model 3’e rakip olacak ulaşılabilir düzeyde bir elektrikli araç üretmek için kolları sıvadı.

Şimdilik ayrıntılar sınırlı olsa da, Motoring’e göre bu proje Volkswagen Binek Araçlar CEO’su Herbert Diess’ın favori projelerinden.

Model ile alakalı pek bir şey bilinmiyor ancak Volkswagen, bu modelin dünyadaki ilk seri üretim elektrikli aracı olmasını istiyor. Bu amacın bir hayalden öteye geçebilmesi için de modelin dünyadaki en ulaşılabilir elektrikli araç olması gündemde.

Maliyeti minimize etmek amacıyla bu araçta çok ciddi ölçüde yeni nesil Golf EV’den esinlenilecek. Aynı zamanda, modelin üretimi için geçtiğimiz yıllarda ilk kez Volkswagen’in konsept mikrobüsü Budd-e için kullanılan Modüler Elektrik Platformu (MEB)’nun kullanılması planlanıyor.

Model, Golf EV’den bağımsızlaşmak adına, daha önce örneğini görmediğimiz bir görünüşe ve düşük bir etiket fiyatına sahip olacak. Modelin hatchback mi sedan mı olacağı konusu henüz açıklığa kavuşmamış olsa da bir tam şarj ile en az 300 kilometre menzile sahip olacağı gelen açıklamalar arasında.

Eğer Motoring’in edindiği bilgiler doğru ise, tahminen 2020 yılında Budd-e’nin üretim versiyonu, bu esrarengiz model ile birlikte satışa sunulacak.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Emisyonsuz sağlam motor üretemedikleri için elektrikli araçları ulaşılabilir kılmak istiyorlar.
    Camaro özentisi tasarımda gözlerden kaçmıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu