Haberler

X5 ve X6’ya dokunmatik ekran geliyor




BMW, amiral gemisi SUV’ları X5 ve X6’da dokunmatik ekran özelliğini sunmaya hazırlanıyor. Bavyeralı üretici, ilk defa yeni 7 Serisi’nde dokunmatik ekranlı bir multimedya sistemi kullanmıştı. BMW Blog’un haberine göre yaz sonuna doğru X5 ve X6 da bu teknolojiden yararlanmaya başlayacak. Dokunmatik ekran 7 Serisi’ndekine benzer olsa da BMW’nin lüks amiral gemisindeki hareket algılama özelliği X5 ve X6’nın bu jenerasyonunda sunulmayacak. BMW, X5 ve X6’da standart iDrive kumandasını kullanmaya da devam edecek.

2016 7 Serisi’ndeki dokunmatik ekran, aynı bir tablette veya cep telefonunda olduğu gibi kaydırma, çift parmakla yakınlaştırma, sürükleme gibi fonksiyonlara sahip. BMW Blog, X5 M ve X6 M’in de bu ekran güncellemesini alacaklarını belirtti ancak BMW, henüz bu bilgileri doğrulamış değil.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu