Haberler

Yarışçı Raptor açıklandı




Ford, 2017 F-150 Raptor’ın yarış versiyonu ile çöllerin altını üstüne getirmeyi umuyor.

F-150 Raptor’ın daha yırtıcı versiyonu olan bu model, seri üretim modelini temel alıyor. Aracın kalbinde 3.5 litrelik bir Ecoboost ünite mevcut. Bu ünite, 411 beygir güç ve 590 Nm torka sahip. Motordan çıkan bu güç, 10 ileri oranlı bir şanzıman ile değişken tork aktarım sistemi olan bir dört çeker sistemi vasıtasıyla yola aktarılıyor.

Temeli seri üretim modeline dayansa da aslında daha detaylı baktığımızda aralarındaki farkları görebiliriz. Yarış için ayarlanmış Fox Racing yay ve amortisör takımı bulunuyor. Bu süspansiyonlar araca daha yüksek bir yapı kazandırıyor. Ayrıca amortisörlerin çalışma aralığı da ayarlanabiliyor. İç kısıma geçtiğimizde ise Master Craft Racing imzalı 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve koruma barları bulunuyor. Bunların yanında çöl yarışları için olmazsa olmaz bir unsur olan navigasyon sistemi ve günümüzde artık çok yaygın olan Led gündüz farları bulunuyor.

2017 Ford F-150 Raptor yarış aracının yakın zamanda girmesi planlanan etkinlikler ve yarışlar ise şunlar;

  • Parker 425, Parker, Arizona, Şubat. 4-7
  • Mint 400, Las Vegas, Mart 10-14
  • Laughlin Desert Classic, Laughlin, Nevada, Mayıs 5
  • Vegas to Reno, Nevada, Ağustos 17-20
  • Bluewater Challenge, Parker, Arizona, Eylül 10-Ekim 6
  • Pahrump Nugget 250, Pahrump, Nevada, Aralık 1-4

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu