Dikkat ÇekenlerHaberler

Yeni araba alındığında karşılaşılan 10 şey




Herkes yeni arabasını aldığı zaman çeşit çeşit mutluluklar yaşıyor. Bakalım bunların en çok görülenleri nasılmış.

 – Yeni araba aldığınızda siz en çok hangi durumu yaşıyorsunuz ?

Kutlama

giphy - Kopya

Kankalarınız ile toplanırsınız. Bir garaja çeker önce arabayı güzel bir temizlersiniz. Sonra başlar sohbetler. ” Abi jant değiştiririz”, ”Hava filitresi hava filitresi! ” Sohbetlerin ardından bir de detailing hiç de fena gitmez. Yakın arkaşların bir tur atmasıyla son bulan gün oldukça keyiflidir.

Minik Kirleri Çizik Sanmak

5497f6bff493b829d8351c5b.jpg

Zaten her fırsatta arabanızı inceliyorsunuz. Titizlikte nirvanaya ulaştınız. Sağdan soldan bir çamur geldi yapıştı. Uzaktan onu görünce çizik sanarsınız ve başınızdan aşağı kaynar sular dökülür. Yakından bakmaya gittiğinizde, tükürüğünüz ile parmağınızı hafifçe ıslatırsınız. Ondan sonra anlaşılır ki yanda ki inşaattan gelen bir tozcuk.

Arkadaşlarının Arabanı Beğendiğinde Yaşanan Mutluluk

trytrytryrty

Gençlik fena. Arabası olsun olmasın günün belli saatlerini otomobil ilan sitelerinde geçiriyor, geçiriyoruz. Yeni bir araba aldığınızda çevreniz tarafından sevilip onaylanması daha bir mutlu eder insanı.  ” Dimi dimii bende çok seviyorum. ”

Hevesini Kursağında Bırakanlar

tumblr_lujnuaEL2v1qhnhbno1_400

O kadar uğraşıp, çalışıp arabanızı almışsınız. Arkadaşlarınızdan biri çıkar ve derki : ”Kanka ya bunlar çok sorunlu” veya ” Olum bunlar gitmiyor yia pek. ” Neden böyle yapıyorsun sevgili arkadaş. Bir hevesimizi çıkartalım bari ondan sonra göm.

Her Yere Arabayla Gitmek

ezgif.com-resize(1)

Okul, iş, gezi fark etmez. Yeter ki çıkmak, gezmek için bahane olsun. Özlem giderilsin.

Sürekli Arabanı Kontrol Etmek

53453453

Dışarıdan bir ses gelir ve cama koşarsın. Gözlerin arabayı arar. Sağ salim ordaysa derin bir oh çekersin. ( bkz. Alyanak )

Arabanın Tepkilerini Ölçmek

200

Bunu da yapmak lazım tabiki. Ufak ufak basmalar yapıp arabayı tanımak, verdiği tepkilerden mutlu olmak da güzel şey.

Otoparkta Yer Bulamamak

tumblr_lybeo1Z15c1qgltz0o1_400

İster ev ister gittiğiniz herhangi bir mekan olsun, yer bulamamak adama çok koyuyor. İster istemez, uzaklara park ediyorsunuz insanın aklı kalıyor. Hele bide mecburen valeye vermek zorunda kalırsanız falan aman aman.

Playlist Hazırlamak

sss

Müziksiz arabanı tadı çıkar mı hiç ? Kökle abi sesi köklee.

Alışveriş

 ezgif.com-resize(2)

Zor olanı hallettik, arabayı aldık. Sıra geldi ıvır zıvır alışverişine. Selpaklar, ıslak mendiller, torpito temizliyeciler efendime söyliyim mikrofiber bezler.. Hepsini güzelce yerleştirdikten sonra sürüşe hazırız !

 

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. Yeni eski fark etmez, minicik kirleri çizik diye görüyorum içim fena oluyor böyle darlanıyorum. Sonra fark edip bir oh çekiyorum. Kalp krizi sebebi.

  2. Ben ilk alırken motoruna kendim baktım, sağlıklı buldum ve kaportayı göstermedim aracı aldım. Sonradan baktırdığımda bi kaç parça boyalı olduğunu öğrendim, bayağı morelim bozulmuştu. Araç sahibi tamamen orjinal demişti ama 🙂 ya kolpa oynamıştı yada oda bilmiyordu. Neyse ki çok sorun değildi

  3. Bütçemi toparlarsam hundai i20 alıp,otoparkta park edeceğim,kapımızda çekemeyen çizmesin diye 🙂

  4. ah birde kronik sorunları olmasa aracların .fabrikasyon yani.mesala clıo4 gibi.cok büyük hayel kırıklıgı ben gibi.heves kalmaz.keske aracın sagı solu cizilsede bu sorunlar olmasa .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu