Haberler

Yeni Cayenne ilk defa yakalandı!




Basının tarafsız yayıncılarından olan Worldcarfans, casus fotoğrafçılarının doğru yer ve doğru zaman kombinasyonlarıyla 2018 Porsche Cayenne’i aktif arka spoyleri ile ilk kez yakaladı.

İlk bakışta mevcut Cayenne ile pek bir farklılık göstermeyen model, detaylara inildikçe yenilikleri gün yüzüne çıkartıyor. Bu detayların ilkinden bahsetmemiz gerekirse, tavana yerleştirilmiş aktif spoyler aerodinamik anlamda modele güç katıyor.

Elektronik ve hıza bağlı kontrolleriyle eşsiz gibi gözüken bu hamle daha önce hiçbir SUV’da kayda geçmedi. Bunun yanı sıra böyle incik boncuk modifikasyonlara ek olarak modelin, Audi’nin piyasaya sürdüğü SQ7 modeliyle büyük bir rekabet içinde olması bekleniyor.

Görüntülenen prototipe geri dönecek olursak, arka stopların geçici olması bir diğer husus. Buna ek olarak ön farların da henüz gün yüzüne çıkmaması ”Yeni bir sürpriz mi?” sorusunu akıllara getiriyor.

İç mekan başlığına geldiğimizde, 2. nesil Panamera’dan esinlenmesine kesin gözüyle bakılan model; Porsche’nin alışıldık kalitesini sunarken, tam dijital göstergeler, modern bir orta konsol ve yeni kapasitif dokunmatik kontroller ile kullanıcılarının isteklerini karşılayacak.

İkinci nesil Q7 ve Bentley Bentayga ile aynı platformu taşıyan Cayenne, mühendislerinin uzun uğraşları sonucu 100 kilogramlık bir diyete girdi. Böylesine bir ağırlık kaybıyla birleştirilecek modelin, hangi motorlarla kombine edileceği maalesef belli değil.

Uzmanların görüşüne göre V6 turbo beslemeli ve V8 atmosferik motorlarla bezenecek modeller, plug-in hibrid sistemi gibi büyük bir teknoloji şansına da sahip.

Bu yüksek performanslı SUV, her ne kadar 2018 yılında yollarda olacaksa da, 2017’nin sonlarına doğru lansmanının yapılması ve ardından satışa başlanması planlanıyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu