Haberler

Yeni Huayra diyete girdi




Merakla beklenen Pagani yeni Huayra BC ile dikkatleri üzerine çekti. Güvenilir bir kaynaktan alınan bilgilere göre adını Benny Caiola’nın kısaltması olarak alan Huayra BC modelinden sadece 20 adet üretilecek. 2.8 milyon $ fiyat etiketi olmasına rağmen tüm araçların şimdiden satıldığı konuşuluyor.

En ilgi çekici kısım ise bu süper spor otomobilin yaşadığı değişiklikler. Standart modeline kıyasla 150 kg hafifleyen araç 1200 kg ağırlığa sahip. Buna ek olarak çift turbolu 6.0 litrelik V12 AMG motora sahip araca Pagani mühendisleri el atarak 100 hp fazladan güç üretmeyi becermiş. Böylece araç 830 beygir ve 1200 kg olmayı başarmış. Bu özellikler ise 0’dan 100 km/h hıza çıkabilmek için aracın sadece 3.3 saniyeye ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Tüm bu beygir artışı ve sıkı diyetin yanında Huayra BC’de ayrıca bazı tasarım değişikliklerine de yer verilmiş. Ön tampona fazladan 2 tane hava girişi eklenirken arka çamurluktaki ise genişletilmiş. Ayrıca devasa bir difüzör eklenen modelin yan profiline de bazı aerodinamik çizgiler eklenmiş. Kullanılan jantlar da eskiye oranla büyütülmüş.

Arkada bulunan büyük spoiler ise yeni dizayn edilmiş aktif hareketli kanatçıklar ile beraber 250 km/h ve üzeri süratlerde 500 kg’lık bir kuvvet le aracın yol tutuşuna ve fren sistemine yardımcı oluyor.

Araç içinde de sportif değişiklikler yapan Pagani, yeni haliyle iç kabini Zonda Cinque’ye benzetmiş.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu