FeaturedHaberler

Yeni nesil Honda Civic Hatchback’ten ilk ipuçları!




Cenevre Otomobil Fuarı’na yalnızca sayılı günler kala sızdırma haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Sıradaki kurban Honda’nın yeni Civic Hatchback konsepti.

Üretime girecek yeni nesil Civic’ten ipuçları vermek adına tasarlanan Civic Hatchback konsepti, sedan kardeşinin izinden gidiyor. Daha geniş hava girişlerine sahip yeni ön tampona sahip olan ön taraftan arkaya doğru ilerlediğimizde gereğinden fazla iddialı bir tasarım bizleri karşılıyor.

Modelin kompakt ve pratik çizgisine oldukça ters görünen arka tampon tasarımı, ortada yer alan çift çıkışlı egzoz sistemiyle taçlandırılmış. İki farklı spoilere sahip olan modelde iki stop lambasının arasında yer alan spoiler adeta görüşü kısıtlamak adına özenle o konuma yerleştirilmiş.

Genelde ilginç ve iddialı konseptler tanıtıp üretim versiyonunda bu tasarım detaylarının yarısını bile eklememesiyle ünlü Japon üreticilerden Honda’nın, üretime girecek Civic’te bu gereksiz tasarım detaylarından kurtulmasını ümit ediyoruz.

Henüz modelin motor seçenekleri hakkında bir bilgi bulunmasa da, yeni motorlar tanıtmadığı için eleştirilen Honda’nın yeni Civic Hatchback’te 1.0 litrelik turboşarjlı 3 silindirli bir motor seçeneği sunacağı söyleniyor. Hatta söylentilere göre bu motor seçeneği 127 HP (95 kW) maksimum güç ve 200 Nm (148 lb-ft) maksimum torka sahip olacak. Bu motor seçeneğine 174 HP (130 kW) maksimum güç ve 220 Nm (162 lb-ft) maksimum torka sahip 1.5 litrelik turboşarjlı 4 silindir ve 158 HP’lik (118 kW) 187 Nm (138 lb-ft) torklu 2.0 litrelik 4 silindir de eşlik edecek.

Yeni jenerasyon Honda Civic Hatchback, üreticinin Birleşik Krallık’taki Swindon tesisinde üretilecek ve 2017’nin başlarında Avrupa’da satışa çıkacak. Ardından Civic sedan ve coupe ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde de satılacak.

Honda Civic Hatchback konseptiyle ilgili daha fazla detay, gelecek günlerde Cenevre Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkacak.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Otopark’i araclarin tasarimi konusunda sacmasapan yorum yapmayan haliyle seven guruhu temsilen yaziyorum. Boyle bir girdiye ne gerek vardi ?

  2. Hem sedan, hem de hatchback kasasını beğendim. bütün markaların birbirine benzemeye başladığı şu dönemde ateş gibi bir tasarım görmek beni heyecanlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu