Haberler

Yeni nesil Insignia soğuklarda geziyor!




Modelin selefine göre yakışıklı göründüğünü söylemek mümkün. Fakat 2. neslinde model, daha yatay konumlandırılmış ön cam ve Audi A7’ye benzeyen tavan çizgisiyle giderek dinamikleşmiş.

Her seferinde olduğu gibi, detayları saklamak üzere tasarlanan kamuflajın altında yer alan ince farlar, modelin bünyesinde yer vereceği geniş ızgaraya dair ipuçları veriyor. Bu kadar ağır bir kamuflajın altına yorum yapılması zor olsa da, modelin sınıf standartları gereğince daha kaliteli malzemelerle bezenmesi ve daha lüks bir kimliğe bürünmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İlk nesil Insignia’dan 4 santimetre daha uzun olması beklenen modelin, Chevrolet Malibu’da da yer verilen E2XX platformunda yükseleceği, ulaştığımız bilgiler arasında. Her ne kadar marka ağzını sıkı tutmaya çalıştıysa da, ‘ağırlık fazlalığı’ konusu üzerinde çalıştıkları apaçık belli.

Tam bir rakam verilemese de, bu yeni platform ve teknolojinin yardımıyla modelde yaklaşık 200 kilogramlık bir ağırlık tasarrufuna gidilmesi bekleniyor. Modelin motor yelpazesi henüz doğrulanmamış olsa da, biz Opel’in halihazırda satışta olan ünitelere modelde yer vereceğine inanıyoruz.

Sürprizi 8 ileri otomatik şanzıman ve opsiyonel bir AWD(tüm tekerleklerden çekiş)sistemine saklayan Opel’e modelin tanıtım tarihi sorulduğunda; halen kesin bir tarihin bulunmadığı belirtildi. Buna ek olarak 2016 Paris Motor Show’un en yüksek ihtimalli seçenek olduğu üzerinde duruldu.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bu araç, ön ızgaradaki büyük renault amblem boşluğundan da anlaşıldığı gibi bir Renault.
    Hatta arkasındaki, üzerine kar biriken Renault logosundan da…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu