Haberler

Yeni Scenic Cenevre yolcusu




Renault, Scenic modelinin 20. yılını modelin yeni jenerasyonunu Cenevre’de tanıtma planlarını açıklayarak kutladı.

R-Space konseptiyle modelin ipuçlarını veren Renault, yeni Scenic’te Talisman, yeni Megane ve Kadjar’da gördüğümüz modern tasarıma sahip olacak. Renault otomobille ilgili detayları gizli tutsa da daha önce ortaya çıkan casus fotoğraflarda otomobilin belirgin bir ızgarayla  uzun ince farlarla tamamlanmış, hoş bir ön tasarıma sahip olacağı belli oluyor. Yeni Scenic’te kaput kısa tutulmuş, büyük bir ön cam kullanılmış ve tavanda arkaya doğru hafif bir eğim mevcut.

İç mekan da yine Renault’un yeni modellerinde gördüğümüz eskiye nazaran arttırılmış kalite hissi ve modern tasarımla donatılacak. Detaylar yine sınırlı olsa da otomobilde 8.7 inçlik dikey konumlandırılmış R-Link 2 multimedya sisteminin bulunması bekleniyor.

Yeni Scenic, yeni Megane’da kullanılan CMF platformunda olacağından motor seçenekleri de bu iki model arasında paylaşılacak gibi gözüküyor. Henüz Scenic’in motor seçenekleri netlik kazanmamış olsa da Megane, 90 ile 205 HP arasında değişen benzinli ve dizel ünitelere sahip.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu