Haberler

2016 BTCC sezon öncesi testi




2016 Dunlop MSA İngiliz Touring Car Championship sezon öncesi testi Donington Park’ta bugün yapıldı.

Deneyimsiz MG sürücüsü Ashley Sutton Matt Neal, on birinci saatini tamamlarken tabiri câizse hat trick yaptı ve deneyimli birçok sürücüyü Type-R ile geride bırakarak günün yıldızı oldu. Bu sayede Donington Park hiç alışık olmadığı bir test başlangıcına ev sahipliği yapmış oldu.

Sutton ve takım arkadaşı Josh Cook, ilk testini beşinci olarak tamamladı. Speedworks Motorsport sürücüsü Tom Ingram dördüncü olarak tamamlarken, altıncı sırayı Eurotech Yarış sürücüsü Martin Depper aldı. Jeff Smith testi yedinci olarak tamamlarken, Adam Morgan ise sekizinci sırada yer aldı. Testin galipleri Mat Jackson ve Sam Tordoff oldu.

2016 BTTC, BTTC tarihinde bir ilk olarak 32 kayıtlı ve onaylı aracıyla tam gaz sezona merhaba diyecek. Subaru, Honda, BMW ve MG başta olmak üzere on bir tam destekli üretici ekip yer alıyor.

2 Nisan’da başlangıç yapacak olan BTTC, toplamda 39 yarıştan oluşacak.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu