Haberler

2016 New York Otomobil Fuarı’nın hızlıları




Bu yıl fuarda yeni tanıtılan, piyasaya çıkan, konsept hâlde olan ve hızlı gitmek üzerine tasarlanan otomobiller yer almaktaydı. Hızlı otomobillerin bizler için değerli olduğunu ve onların kalbimizde özel bir yerleri olduklarını söylememe gerek yok sanırım. İşte trafiğin olmadığı yerlerde veya pistlerde keyifle sürebileceğiniz otomobillerin listesi;

Jaguar F-Type SVR

2017-Jaguar-F-Type-SVR-front-three-quarter

Zaten güçlü bir model olan F-Type R ile karşılaştırdığında ürettiği 575 hp (+25) ve 720 Nm (+20) güç değerleriyle R’ı gölgede bırakan bir modelden bahsediyoruz. Daha hafif olması ve maksimum yol tutuşu ayarlanmış 4 tekerlekten çekiş sistemi ile R’a göre sadece güç olarak değil aynı zamanda viraj performansı kategorisinde de fark atmayı başarıyor.

2017-Jaguar-F-Type-SVR-rear-three-quarter

0-100 süresi resmi olarak 3.5 saniye olarak belirtilmiş ama testlerde elde edilen R modelinin 0-100 süresi 3.3 saniye olduğu düşünülürse Jaguar alçak gönüllü davranmayı tercih etmiş. Peki 575 hp’lik güç neler yapabilir? 320 km/h geçmek? Tabiki… Arabaya has bir özellik değil ama arka tarafta yer alan ve karbon-fiberden üretilmiş olan kanat otomobilin dikkat çekici noktalarından birisi.

Porsche 911 R

2016-Porsche-911-R-front-three-quarter-1

Porsche 911 GT3 RS modelini tanıttığında otomobili seven kişiler kadar karşı görüşe sahip insanlar da vardı. Sebep: PDK. Evet gerçekten hızlı bir şanzıman ve insanın yapabildiklerinin üstüne çıkıyor olabilir ama otomatik şanzıman demek sürücünün otomobille olan bağının zayıflaması demek. Porsche bu serzenişleri duymuş olmalı, sonuç olarak 6 ileri manuel şanzımanı 500 hp üreten 4.0 litrelik 6 silindirli motorla buluşturdu.

2016-Porsche-911-R-rear-three-quarter-02

GT3 RS kadar geniş çaplı aerodinamik parçalara sahip olmayan otomobil bu sayede 50 kilogram hafiflemiş. Arka kısımda otomatik açılıp-kapanabilen bir kanat yer almakta. Bu minimalist ve sade dizayn dilinin 1967 model 911 R’ı hatırlatan yönleri de yok değil. Son olarak 911 R 911 adet üretilecek ve 530 bin TL’den satışa sunulacak.

Nissan GT-R

2017-Nissan-GT-R-front-three-quarter-17

GT-R’ın ilk tanıtımı üzerinden neredeyse 10 yıl geçtiğine inanmak zor. İlk çıktığı dönemden bu yana kendisiyle beraber ortaya çıkan rekabetten dolayı rakiplerini de gelişmeye zorlayan bir model oldu. Şu ana kadarki en büyük güncellemeleri kapsayan yeni GT-R daha çok “GT” hissi sunmayı hedefliyor.

2017-Nissan-GT-R-rear-three-quarter-02-1

Tamamiyle yenilenen iç mekan dikkatleri üzerine topluyor; yeni konsol, deri kullanımının artması, daha fazla yalıtım ve tamamen yeni göstergeler yapılan değişiklikler arasında GT-R’ı daha yaşanılabilir kılanlar. Motorun gücü 565 hp ve 633 Nm torka sahip olan aracın 0-100 süresi 2.7 ile 2.9 bandında olması bekleniyor. 3 tane model göreceğimiz yönünde gelen açıklamayla beraber NISMO versiyonunu sabırsızlıkla bekliyor olacağız.

Audi R8 Spyder

2017-Audi-R8-Spyder-front-three-quarter

Bazı araçların üstlerini açmaları gerekir. R8’de onlardan sadece bir tanesi. R8’i düşündüğünüzde R8 Spyder için özel bir sebep aramadan üretilmesini istemeye başlıyorsunuz.

2017-Audi-R8-Spyder-rear-end

Tasarım detayları buram buram Audi kokan otomobil önceki versiyonla aynı motoru paylaşmakta ama R8 Spyder artık 210 kg kadar daha hafif. Sadece 20 saniyede açılıp-kapanan tavanın bu hareketi yapabilmesi için üst hız sınırı ise 50 km/h. Tazelenen gövdesi, sıkılaşan şasisi ve yaptığı diyet ile dağ yollarında sizinle yarım bıraktığı dansına kaldığı yerden, daha heyecanlı bir şekilde, devam edebilecek.

Koenigsegg Regera

Koenigsegg-Regera-front-three-quarters-1

Koenigsegg fabrikasından çıkan son çılgınlık abidesi: Regera. 1590 kg ağırlığını harekete geçirmek için toplamda 1500 hp üreten çift turbolu 5.0 litrelik V-8 motorun yanına üç adet elektrik motoru eklenmiş. Aktarma organı olarak şanzıman yerine “direct drive” adı verilen tek orana sahip bir ünite kullanılmakta.

Koenigsegg-Regera-side

Koenigsegg, Regera’yı ilk “tamamen robotize otomobil” olarak adlandırmakta. Bu isimlendirme ile Regera’nın açılıp-kapanan tüm parçaları anahtar veya akıllı telefon üzerinden kontrol edilebiliyor ve bu teknoloji Regera’ya sadece 5 kg kadar ağırlık ekliyor. Apple CarPlay sayesinde multimedya özelliklerinden de ödün vermenize gerek kalmıyor. 1500 hp’lik Regera neredeyse günlük kullanıma uygun bir otomobil.

Chevrolet Camaro ZL1

2017-Chevrolet-Camaro-ZL1-front-three-quarter

ZL1’ı kısaca 4 koltuğa sahip Corvette Z06 olarak tanımlayabiliriz. Z06’in 6.2 litrelik süperşarjlı V-8 motorunu kullanan ZL1’da Camaro’ya özel tasarlanmış hava filtresi, iki moda sahip egzoz ve bilgisayar destekli ayar imkanı bulunmakta. ZL1; manyetik süspansiyonlar, aerodinamik detaylar, motor sıvılarını soğutmak için radyatörler, Brembo frenler, performans veri kaydetme menüsü, sürüş modu seçimi ve yarış tipi koltuklara sahip.

2017-Chevrolet-Camaro-ZL1-rear-three-quarter-1

640 hp’e ve 870 Nm torka sahip bu canavarın gücünü yere aktarırken iki adet şanzıman seçeneğiniz bulunmakta; 6 ileri manuel veya gelecekte daha sık karşılaşmaya başlayacağımız 10 ileri otomatik şanzıman. Egzoz ile aranıza bir şey girmesini istemiyorsanız 2017 yılında çıkacak ve önceki modele göre 50 kg daha hafif olan Convertible’ı seçebilirsiniz.

Mazda Miata RF

2017-Mazda-MX-5-Miata-RF-front-three-quarter-01

Mazda son jenerasyonun üretim döneminin sonuna doğru alüminyum tavana sahip modelin kumaş tavanlı modele göre daha fazla sattığının fark etmiş olacak ki son nesil Mx-5 ile birlikte model geri döndü ve gayet ilgi çekici bir şekilde geri döndü.

2017-Mazda-MX-5-Miata-RF-rear-three-quarter-01

Açılıp-kapanma süresi sadece 12 saniye olan tavan 10 km/h hıza kadar çalışabiliyor. R8 Spyder ile karşılaştırıldığında, özellikle R8’in kumaş tavan olduğu düşünüldüğünde, gayet hızlı bir değer. Mx-5’in kumaş tavanlı versiyonu ise el ile sadece 2-3 saniye içerisinde açılıp-kapanabiliyor.

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu