Haberler

2017 Audi R8’in direksiyonu karbonfiberlendi




Audi Exclusive parça kataloğu -her ne kadar rakibi BMW Performance’ın “çılgın” boyuttaki parça seçenekleri kadar olmasa da- bir hayli geniş denebilir.

İtalyan kuzenlerine göre Audi R8’in biraz sıkıcı olduğu aşikar. Bundan birkaç yıl evvel Audi’nin mükemmel alüminyum’u kusursuz İtalyan derisi ile buluşup ortaya harika bir malzeme verdi. Fakat unutmamakta fayda var R8 bir Audi; Huracan ve Aventador bir Lamborghini.

Böyle diyorum çünkü bahsi geçen otomobillerin ortak noktaları gerçekten çok fazla. Öte yandan bakıldığında ise R8 ve Huracan arasındaki fiyat farkı neredeyse yok denecek kadar az.

Açık konuşmak gerekirse neden birkaç opsiyon tercih etmek yerine Lambo Huracan’a binmeyeyim. Sanırım Audi’de benim gibi düşünmüş olacak ki R8’e biraz heyecan katmaya karar vermiş.

2017-audi-r8-steering-wheels-tuned-by-neidfaktor-with-carbon-fiber_1

Neidfaktor adındaki Alman bir şirket bu sıkıcılığa son vermek istemiş ve R8’e supersport otomobillerde en çok kullanılan iki malzeme olan karbonfiber ve alcantra ile deyimi yerindeyse level atlatmış. (Karbonfiber + Alcantra +50hp veriyor)

2017-audi-r8-steering-wheels-tuned-by-neidfaktor-with-carbon-fiber_5

Alman şirket gördüğüm en teknolojik direksiyonlardan biri olan 2017 Audi R8’in direksiyonunun büyük bir kısmını karbonfiberden üretmiş ve önemli tutuş noktalarını ise alcantra dokunuşlar ile bitirmiş. Bu sayede direksiyonun hem daha spor bir görünüme sahip olduğunu hem de daha iyi kontrol vaad edildiğini söyleyelim.

P9210313-Bearbeitet

Direksiyonda alcantra istemeyenler için Neidfaktor’da karbonfiber ve hava alan deri kaplamalı başka bir model daha mevcut. Bu deri-karbon kombinasyon direksiyon ise hem şık hem de sportif. Fakat pistlerden çok otobanlarda tercih edilecek cinsten olduğunu söyleyelim. Audi’nin yapmadığı fakat Neidfaktor’un yaptığı bu direksiyonun fiyatı ise 1750€.

2017-audi-r8-steering-wheels-tuned-by-neidfaktor-with-carbon-fiber_4

Krom ve deri kombinli sıradan Audi direksiyon simidine nazaran bu direksiyon gerçekten bir supersport. İşin garibi bu direksiyonu Audi’nin değil de Neidfaktor adında bir şirketin sunması. Lambo gibi bir kuzene sahip olan Audi’nin biraz ondan kopya çekmesi gerekmez mi?

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu