Haberler

2017 BMW M5 yeni ön tamponuyla görüntülendi!




Nürburgring’de teste tabii tutulduğu sırada, casus fotoğrafçılara yakalanan yeni M5’in prototipi, revize edilmiş ön tampon hakkında ipucu verdi.

Tamamıyla kamuflaja bürünen prototipte, ön ve arka aydınlatmaların açık bırakılması her ne kadar amatörlük gibi görünse de, ‘Artık nerde kaldı?’ dedirten M5 için kozların ortaya konduğu adeta gözümüze sokuluyor.

Revize edilmesinin sonucu olarak artık daha da geniş hava girişlerine yer verilen tampon, içeride yer alan 4.4 litrelik TwinPower Turbo V8 üniteye daha fazla oksijen çekebilmek için güzel bir fırsat yaratacak.

Halihazırda satışta olan M5 560 beygir dolaylarında seyrederken, G20 kasa kodlu yeni M5’in 626 beygirlik bir güce sahip olması bekleniyor. Buna bağlı olarak BMW tarihinde ilk defa bir M5 modeli xDrive olarak adlandırılan 4 tekerlekten çekiş sistemi ile kombine edilebilecek.

Her birimizin artık aşina olduğu CLAR platformu sayesinde, 100 kilogramlık bir diyete giren M5, xDrive’ın getirdiği ekstra ağırlığı bu geliştirmeyle tolere etmeyi planlıyor. 3.7 veya 3.8 saniye içerisinde 0-100 km/s akselerasyonunu tamamlaması beklenen modelin son hızı 305 km/s’de sınırlandırılırken, özel bir performans paketiyle bu verinin, 322 km/s dolaylarına kadar arttırılabileceği belirtilmiş.

Yeni M5 sessiz sessiz testlerini sürdürse de standart 5-Serisi’nden Halen ses soluk yok. Bunu göz önüne olan uzmanlar 5-Serisi’nin, Ekim’de düzenlenecek olan Paris Motor Show’da kullanıcılarıyla buluşturulacağını belirtirken, yeni M5 için en erken tarihin 2017’nin ikinci yarısı olduğunu açıklamalara eklediler.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu