Haberler

Yeni TT RS hem coupe hem roadster’ını ele verdi!




Audi yetkilileri, sportif modellerinden biri olan TT RS’in, güncellenmiş halini Nürburgring’de test ederken Coupe ve Roadster varyasyonlarıyla casus fotoğrafçılara yakalandı.

Geçtiğimiz günlerde İspanya’da yakalanan Tango Kırmızısı TT RS Coupe herhangi bir kamuflaj bulundurmazken (Yeni Audi TT RS kamuflajsız yakalandı!), Nürburgring’de test edilen Coupe ve Roadster TT RS’ler, detayları örten kamuflajlara sahip.

Buna rağmen modellerin Nardo Gri rengi dikkatlerden kaçmazken, üretim aşamasının tamamlandığına kesin gözüyle bakılıyor. Buna ek olarak yılın ikinci yarısında satışa sunulacağı belirtilen modellerin, çoktan üretim bandına çıkmış olması gerekiyor.

Yeni geliştirilen 2.5 litrelik 5 silindirli ünite, RS3 Sportback ve TT RS’e 367 beygirlik büyük bir heyecan sunarken, RS3 Sedan’ın Amerika’da 400 beygire ulaşacağı dedikodusu, ‘TT RS de mi 400 beygir olacak?’ sorusunu gündeme getiriyor.

Geliştirilme aşamasındayken ‘Plus’ versiyonunun da piyasaya sunulacağı belirtilen model, kullanıcılarına 2 farklı güç seçeneği sunmayı hedefliyor. Bu gücün 6 ileri manuel şanzımanla yere aktarıldığını belirten basın mensupları, böylesine performanslı bir modelin otomatik şanzımanla kombine edilmesi ihtimali üzerinde de sıkça duruyor.

‘Peki RS’in farkı ne olacak?’ sorusuna ise standart olarak sunulan 4 tekerlekten çekiş sistemini işaret eden Audi yetkilileri, modelin takipçilerini heyecanlandıracak açıklamalarına devam etti.

Bahsi geçen OLED stoplar.
Bahsi geçen OLED teknolojisine sahip stoplar (Sağda).

OLED teknolojisine sahip arka stoplarından, Ocak ayındaki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda söz eden Audi, verdiği tadımlık ip uçları ile modelin arka tarafını az da olsa ele verdi. Hali hazırda kamuflajsız fotoğraflarda görülen arka kısım sürprizi bozarken, modelin tek açıklanmayan noktası olan kesin satış tarihi, bir sonraki karşılaşmaya kaldı.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Arka disklerde problem yok kaan kardeşim. Önde zaten seramik fren var. Büyük ihtimalle 330 mm dir arkalar ve o ağırlıktaki süratli bir arabayı durdurmaya yardımcı olur .)

  2. Arkalar gerçekten orantısal olarak küçük duruyor 😀 Sorun olacağından değil ama enteresan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu