Haberler

Fiat Mobi kamuflajsız yakalandı!




Fiat’ın Brezilya’da satışa sunacağı yeni A segmenti modeli Mobi, casus fotoğrafçılar tarafından kamuflajsız görüntülendi.

Bundan öncesinde ismi hakkında bir çok dedikodunun medyada dolaştığı yeni model, Topolino ve Mobi ikileminden kısa olan çöpü çekerek önümüze çıktı. Bir anda medyada yer alan prototipin kamuflajsız olduğunaysa şaşırmamalıyız. Çünkü Brezilya Fiat’dan alınan bilgilere göre model, önümüzdeki Nisan ayında markette yerini alacak.

Geçmişteki efsanevi modellerden Uno’nun yerini değil yanını seçen Mobi, Uno’dan daha kısa olmasına rağmen daha geniş bir iç mekan sunmak için çırpınıyor. Modelin yanı sıra mühendislerin de uzun süreli uğraş ve emek harcadığı projede, dış tasarım Uno BR Spec’i anımsatırken iç kısım (en azından bana) herhangi bir çağrışımda bulunmadı.

fiat-mobi-interior-spyshot

Uzmanların görüşlerine göre daha sade bir tasarım beklenirken, bagaj hacminin 250 litre civarlarında olacağından söz ediliyor. Uno Vivace’deki 1 litrelik 4 silindirli üniteye sahip olması beklenen modelin, ürettiği 73 (menthanol ile 75) beygiri 5 ileri manuel şanzımanla kombine etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Fiat-Uno-Vivace
Bahis geçen Uno Vivace…

Yerel basının açıklamalarına göre 2017’de 1 litrelik motorun 3 silindirli olarak karşımıza çıkacağı belirtilirken, şu an satışta solan üniteden daha güçlü olacağının altı çizilmiş.

Çoğu modelde olduğu gibi bunda da fiyatı sona bıraktık. Bizim topraklarımıza gelir mi, gelirse ne zaman gelir bilinmez ancak, gelecek ay Brezilya’da satışa sunulacak olan modelin, Uno Vivace ile aynı fiyat etiketi olan ,yaklaşık 8.3 bin dolardan kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Tam Brezilya için üretilmiş tasarım fukarası, hilkat garibesi bir araç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu