Haberler

5000’inci Aventador




Geçtiğimiz hafta, en büyük spor otomobil üreticelerinden Lamborghini, tam 5000’inci Aventador’unu üretti. İlk aracın üretiminden sadece 55 ay sonra 5000’inci Aventador’u üreten Lamborghini, bu önemli başarıyı İtalya’nın Sant’Agata Bolognese bölgesindeki fabrikasında kutladı.

3.8 milyon dolarlık Veneno’dan, 1.9 milyon dolarlık Centenario’ya kadar birçok özel modelin temeli olan Aventador’dan sadece 55 ayda 5000 adet satılması; selefi olan Murcielago’nun 9 yıllık üretim sürecindeki 4099 adetlik satışına oranla büyük bir başarı.

Önümüzdeki yıl makyajlanacak olan  ve satışı durmadan önce özel bir versiyonunun daha çıkması planlanan Aventador’un 5000’lik üretim sayısını çok daha fazla artırması bekleniyor.

Arkadan çekişli özel bir Aventador bekleyenler içinse kötü bir haberimiz var. Lamborghini’den gelen haberlere göre arkadan çekişli bir Aventador olmayacak. Sebebi ise arkadan çekişli Aventador’un, güçlü V12 ile başa çıkamayacağı oluşu…

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu