Haberler

345 HP’lik üstsüz Exige




Lotus, Exige Sport 350 Roadster modelinin tanıtımını Cenevre Otomobil Fuarı’nda yaptı. Coupe’nin izinden giden roadster, lityum-iyon akü ve hafifletilmiş motor bağlantıları gibi ağırlık tasarrufuna yönelik detaylarla donatılmış.

Exige Sport 350 Roadster; dövme alaşım jantlar ve karbon fiber ön tampon eki, karbon fiber arka kanat ve difüzörden oluşan Carbon Aero Pack adlı bir paketin de dahil olduğu opsiyonlarla da alınabiliyor. Bütün opsiyonlar seçildiğinde otomobilin ağırlığı 1084 kilogram oluyor.

Otomobilde kullanılan süperşarjlı 3.5 litrelik V6, 345 HP güç ve 400 Nm torka sahip. Motor, gücünü tekerleklere sıkı bir revizyondan geçirilen 6 ileri manuel şanzımanla iletiyor ve otomobili 0’dan 100’e 3.7 saniyede taşırken 241 km/s hıza ulaşabilmesini sağlıyor. Standart olarak sunulan manuel şanzımanın yanında rahatlık arayan sürücüler için 6 ileri otomatik bir şanzıman da opsiyonel olarak sunuluyor. Bu şanzımanla alınan Exige’lerde direksiyondan vites değiştirme olanağı da bulunuyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu