Haberler

Dört kapılı Bugatti neden olmasın?




Otomobil camiasında yıllardır istenen, beklenen ve söylentileri yayılan bir konu dört kapılı Bugatti hayali. Bu söylentiler bugünlerde tekrar alevlendi.

Konuyla ilgili soruları Cenevre’de bizzat Volkswagen Auto Group’un yükselen yıldızı Wolfgang Duerheimer yanıtladı. Duerheimer; “Sonraki projelerimizde belki dört kapılı bir sedana yer verebiliriz, neden olmasın?” yanıtını verdi. 

Daha önce Fransızlar tarafından ortaya atılan (bkz.Galibier Konsepti) bir fastback konseptin sedan versiyonu doğsa ve bu sedana 8.0 litrelik W16 motor konsa, gerçekten de tadından yenmezdi. Bakalım, gelecekte bir gün olur belki.

Duerheimer, Bugatti ürün gamına gelecekte bir elektrikli otomobil de ekleneceğini açıkladı. Her ne kadar şimdilik tasarı da olsa, sonsuza dek sürmeyeceğini sözlerine ekledi.

“Bugatti, Bentley, Rolls Royce ve Lamborghini ailelerinden herhangi birinde lüks bir SUV görecek miyiz?” sorusuna karşın ise Duerheimer kısa bir şekilde “Hayır.” dedi.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Suv sorusuna bentley müdahil değil sanırım bentayga prototip miydi yoksa

    1. Röportajın kaynağından böyle geldi bize İngilizce olarak. Evet, şimdi kontrol ettim de, Bentayga prototip değilmiş. Ya Duerheimer soruyu yanlış anladı ya da soruyu soran arkadaş yanlış aksettirdi.

  2. Rolls-Royce BMW’nin, Bentley Volkswagen’in, Maybach’ta Mercedes’in ultra lüks markasıdır. Mercedes 2002 yılında Rolls-Royce ve Bentley’i o zamanki sahibi Vickers’tan satın alamamasının ardından Maybach markasını yeniden canlandırmıştı. Volkswagen daha yüksek bir teklif vererek iki markayı satın almış, daha sonra Rolls-Royce’u BMW’ye satmıştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu