FeaturedHaberler

Türkiye’nin 7 finalisti belirlendi




Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının finalistleri belli oldu. OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinin yaptığı oylama sonucunda 22 aday otomobil arasından Audi A4, Fiat Egea, Hyundai Tucson, Opel Astra, Renault Talisman, Skoda Superb ve Volvo XC-90 finale kalmaya hak kazandı. 

7 finalist PPG Oto Tamir Boyaları ana sponsorluğu ve Bridgestone ile İntercity İstanbulpark co-sponsorluğunda düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili’2016” için yarışacak. 

OGD üyeleri, finalistleri belirleyecek ilk oylama öncesi 25 Mart 2016 tarihinde İntercity İstanbulpark’ta test sürüşü için bir araya geldi. Gün boyu süren organizasyonda, aday otomobiller yarış pisti dışında, özel olarak hazırlanan istasyonlarda fren, slalom ve diğer testlerden geçti. Ardından, ‘yılın otomobili’ için yarışacak 7 finalist için oylama yapıldı.

Test sürüşü organizasyonuna otomotiv markalarının yöneticileri de geniş bir katılım gerçekleştirerek büyük ilgi gösterdi.

7 finalistin belirlenmesinin ardından Türkiye’de Yılın Otomobili seçimlerinde ikinci tur da başladı. Türkiye’nin seçkin gazetecilerinden oluşan OGD üyeleri, ikinci turda yapacakları oylama ile 7 finalist arasından Türkiye’nin otomobilini seçecek. Türkiye’de 2016 Yılının Otomobili, 19 Nisan tarihinde yapılacak ödül töreninde açıklanacak. 

Türkiye’de Yılın Otomobili 2016 Finalistleri:
– Audi A4
– Fiat Egea
– Hyundai Tucson
– Opel Astra
– Renault Talisman
– Skoda Superb
– Volvo XC-90

 

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. niye hiç b segmenti araç yok hepside d segmenti c bile yok yani. kişi başı milli gelir ortada agzımız kokuyor. bunların listesine bak hizaya gel.

    1. Nasıl yok ?
      Egea-B (c segmenti gibi dursada b)
      Astra-C,
      Talisman,A4 D,
      Superb-E
      2de Suv var Tucson ve XC90

        1. ? 3 ile a4 ile aynı yerde olacak hali yok. fiyatının ucuz yada pahalı olmasıylada yok

          1. Superb ve Passat, D sınıfı olarak geçerken aynı platformda üretilen A4 ve diğer iki Alman büyüğünün temsilcileri 3 Serisi ve C Serisi D+ premium diye geçer.

      1. egea ya b demek için baya baya zorlamak lazım tamam kalitesiz v.s ama arabalar kaliteye göre değil ebatları v.b kıstaslara göre sıralanır. egea c segmenti (ayrıca hayvan gibi bagajı iç hacmi ile v.s zorlasan d diyende çıkar ama c. superb ise d segmenti e değil.

  2. Egea alır beyler. Hani ona aldırırlar. Sonucta turkiye ekonomisine en faydalı araba o oldugu icin o arabaya aldırırlar

  3. Fiyat/Donanım/Performans/Güvenlik sıralamasında İlk Tercihim; Hyundai TUCSON 2. Skoda Süper B diyebilirim.

  4. Bence Türkiyede üretilmesi göz önünde bulundurulan kıstaslardan biri olmalı. adamlar avrupada yılın otomobili seçerken bunu göz önünde bulunduruyorlar Avrupalı olmayan ford ve bikaç japon dışında (onlarda genellikle Avrupa üretim) listeye pek kimse giremiyor. yok tüketim bazlı, seçiyoz işte deniyorsa vosvosgillerden golf yarışı en önde bitirmeli. o tok kapı sesiyle; ne de olsa alman tankı 🙂
    ama tabiki listede bunlar yok yine herşeyde olduğu gibi antin kuntin bişey seçecez.

  5. Fiat egea? Fiat egea veyahut yeni linea eğer bu listede varsa zerre kadar ciddiye alınmayacak bir hadisedir bu.

  6. egea alır banko başında da demiştim. Ha gerçekten hakkını veren kim diye sorulacaksa superb tucson xc90 üçünden biri derdim.(sırf 2 şemsiyesi için böyle manevi hisler uyandıran şeyleri seven biri olarak superb derim) XC90 da denebilir ama adı üstünde türkiyenin en iyi aracı denildiği için 350.000 TL den başlayan bir aracın şansı olamaz benim ve benim gibiler için (tr nin %99 u). Tucsona gelecek olursak 1.6 dizel motor gelmeden kesinlikle hiç şansı yok TR’de. en çok satacak araba da egea olur ülkemizde tartışmasız. Superb de maalesef marka önyargısı yüzünden ülkemizde satış miktarı yüksek olmadı çünkü genellikle D segmenti araç alanlar (ki 100.000 TL ve üstünden bahsediyoruz) gidip komşusuna şu markadan aldım deyip hava yapmak ister herkes önyargıları yüzünden skodaya 100.000 verilir mi diyor onun yerine her dakka başı passat görüyoruz ki Superb çok daha iyi bence. Türk insanına en çok hitap eden araba kesinlikle egeadır yani geriye sadece egea kalıyor. İç hacim, bagaj, düşük yakıt tüketimi, uygun fiyat, istenilirse . 1,3 alınarak inanılmaz düşük vergiyi ödemek, parça bulunabilirliği, servis bakım fiyatları insanımızın en çok önem verdiği şeyler. EGEA BANKO.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu