Haberler

Alfa Romeo 4C Spider Türkiye yollarında




Alfa Romeo’nun sınırla sayıda üretilen süper spor modeli 4C’nin üstü açık versiyonu 4C Spider geçtiğimiz günler itibariyle ülkemizde satışa sunuldu.

Her yıl sadece 1.000 adet üretilen 4C Spider, Türk müşteriler için satışa sunuldu. Açılır tavana sahip, iki koltuklu, arkadan itişli, ortadan motorlu sporcu karbon fiber ve alüminyum kullanılan gövde ve şasi unsurları sayesinde hafifletilmiş gövde yapısıyla dikkat çekiyor. Yerinden sökülebilen bez tavana sahip olan Alfa Romeo 4C Spider, opsiyonel olarak karbon fiber tavanla da alınabiliyor. Alfa Romeo 4C Spider, arka çerçeve yapısı ve çarpışma bölmelerinde yoğun şekilde alüminyum kullanılmış olmasıyla da ön plana çıkıyor.

Yaklaşık 4 metre uzunluğa ve 2.4 metrelik aks mesafesine sahip olan iki kişilik 4C Spider’ da gövde ve şasi unsurlarında karbon fiber ve alüminyuma bolca yer verilerek bir önceki nesile göre daha da sağlamlaştırılmış. Romeo 4C Spider’ın turbo beslemeli 1750 cc’lik 237 HP güç ve 350 Nm tork üretebilen motoru 6 ileri çift kavramalı yarı otomatik TCT otomatik şanzımanla desteklenmiş. 258 km/s’lik maksimum hıza ulaşabilen 4C Spider’ ın 0-100 kilometre hızlanmasını yalnızca 4.5 saniye gibi oldukça güzel bir değer. 4C Spider, arkadan itiş ve olağanüstü ağırlık – güç oranıyla birlikte kombine edilen süspansiyon sistemi, ön aksta % 40, arka aksta % 60 ağırlık dağılımıyla, safkan Alfa Romeo sürüş zevkini garanti ediyor.

 

ALFA ROMEO 4C Beygir Gücü
(HP)
2015 Üretim Yılı
Tavsiye Edilen
Kampanyalı Satış Fiyatı
(TL)
Tescil Giderleri
(Plaka-Ruhsat-
Sigorta-1/2 MTV)
Alfa Romeo 4C 1.8 TCT 240 130.000 € +2.770TL
Alfa Romeo 4C Spider 1.8 TCT 240 140.000 € +2.770TL

 

 

Mehmet Önge

Gençliğinin baharında, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde okumaya çalışan bir kardeşinizim ben de. Çok değil yaklaşık 10 sene önce babamın aldığı 2000 Megane'la başladı araba tutkum. 2 yıl önce Youtube'da şans eseri And abinin videosuyla ailenin sanal üyesi oldum. Ailesinin gerçek üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu