Haberler

Alpina B7 Bi-Turbo da Cenevre’de!




Performanslı modelleriyle adından sıkça söz ettiren Alpina, BMW 7 Serisi üzerine inşa ettiği B7 Bi-Turbo modelini Cenevre’de gözler önüne serdi.

Tipik Alpina tasarımına sahip olan model, biraz daha agresif görünmek için bünyesine eklediği ince bir bodykitin yanı sıra, Alpina Classic isimli 20 inçlik zarif ve çok kollu jantıyla gayet premium bir havaya bürünmüş.

Satıldığı bölgeye bağlı olarak arkadan çekiş veya 4 tekerlekten çekiş sisteminin kullanıcılara sunulacağı belirtilirken, model Metalik Yeşil ve Metalik Mavi olmak üzere Alpina’nın en özel 2 rengiyle satın alınabilecek.

Bunun yanı sıra havalı süspansiyonlar gibi opsiyonel bir donanıma sahip olan model, arka tekerleklerin de dönerek dönüş çapının kısaltıldığı bir sistemle şehir içinde de kullanıcı dostu olacak.

Kaput açıldığında ortaya çıkan 4.4 litrelik V8 düzenindeki mağara, Alpina tarafından iyice sınırlarına yaklaştırılırken, 600 beygir ve 800 Nm torkluk güç değerleri 8 ileri otomatik şanzımanla yere aktarılıyor.

Bu kombinasyonlar göze alındığında ve model xDrive adındaki 4 tekerlekten çekiş sistemiyle kombine edildiğinde, 3.7 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşıp 310 km/s değerindeki son hıza ulaşmak için adeta çıldırıyor. Böylesine değerlerin 2200 kilogramlık bir otomobile ait olduğunu sizlere tekrar hatırlatmak isterim değerli takipçilerimiz.

İç kısmı da gıdıklamayı ihmal etmeyen Alpina, Nappa deri koltukları, mavi ve yeşil dikişli direksiyon simidini kullanıcılarına sunarken; deri kaplı olan göstergeler ve mavi aydınlatmalı seramik kaplamalı kapı eşikleriyle kaliteyi arttırdıkça arttırmış.

Alpina standında B7 Bi-Turbo sergilendiği sırada, aynı zamanda BMW’de en güçlü 7 Serisi modeli olan 610 beygir gücündeki M760Li xDrive’ı kullanıcılarına sunuyordu.

Bu durum kendilerine sorulduğunda verilerin ortada olduğunu ve sprint performansı açısından B7’nin 0.2 saniyeyle M760Li xDrive’ın önünde bulunduğunu belirten Alpina yetkilileri, M760Li xDrive’ın sadece ‘M Sürücü Paketi‘ ile satın alındığında son hız olarak B7’ye yaklaşabileceğini, ancak yine 5 km/s ile ardında kalacağını bizlere aktararak sözlerine son verdiler.

Peki M7 geldiğinde ne olacak? İşte orası karışık hemşerim.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu