FeaturedHaberler

Anahtarsız giriş sistemlerinde büyük tehlike!




Gelişen teknolojiler ile beraber otomobillerde mekanik anahtarlar yerine anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemleri yaygınlaşmaya başladı. Frekans eşleşme yöntemiyle çalışan anahtarsız giriş sistemlerinde var olan önemli bir tehlike, büyük bir güvenlik açığına sebep olabiliyor.

Alman Genel Otomobil Kulübü’nün (ADAC) verilerine göre anahtarsız giriş sistemlerindeki açıklardan kaynaklı hırsızlık vakaları son dönemde önemli boyutlara ulaştı. Bunun üzerine bir araştırma çalışması başlatan ADAC, teoride faydalı görünen sistemlerin aslında çok kolay bir şekilde çözülebildiğini gözler önüne serdi.

Yapılan testlerde kullanılan sadece 225 dolarlık bir aparat, kablosuz algılayıcı kartın fob menzili dışında kalmasının ardından devreye girerek aracın kapılarının açılmasına olanak sağlıyor. Audi, BMW, Ford, Toyota, Kia ve General Motors markalarının araçlarında yaşanan bu sorunun çözümü New York Times’ın raporuna göre Faraday kafesi adı verilen elektriksel bir muhafazadan geçiyor. Faraday kafesinin yanında anahtarın içinde olmadığı bir çanta da hırsızların gönderdiği sinyali bloke edebiliyor.

ADAC hazırladığı raporu ve bu açığın nasıl giderileceğini söz konusu markalar ile paylaştı. Çok önemli bir güvenlik açığı yarattığı ifade edilen bu aparatın kullanılmasına engel olacak çözüm bakalım gerçekten de oto hırsızlığı olaylarının azalmasında faydalı olabilecek mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. faraday kafes sistemi manyetik alan olusturur iyide bu durumda sadece anlatilana göre benim aracı caliştirmami etkiler.hırsız faraday yönetimini kullanarak nasıl aracı calistiracak…bence bu anlatimda bir celişki var gibi.bildigim kadariyla faraday ismi ile anilan yöntem ve herşeyin atası faraday kisaca yüksek frekanslı rf sinyali yada dalgası bu sinyali sadece nacizane fikrim etkileyebilir ama.caliştiramaz diye düşünürüm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu