Haberler

Apollo’dan bir canavar daha




Apollo, Cenevre’de yeni Arrow modeliyle büyük ses getirmişken, fuara getirdiği ikinci model olan Apollo N’den de bahsetmemek olmaz.

4 yıl önce özel Apollo Enraged versiyonunu yollara çıkaran Apollo, bu yeni modeli Enraged’in devamı olarak sunuyor. Enraged’dan hatırladığımız agresif tasarım, devasa arka kanada yapılan değişiklikler dışında neredeyse aynen korunmuş.

Otomobilin kalbinde, 700 HP güç ve 880 Nm tork değerlerine sahip biturbo 4.2 litre V8 bulunuyor. Apollo N’i 100 km/s’e 3 saniyede taşıyabilen bu motor, 360 km/s hıza kadar nefesi kesilmeden devam edebiliyor.

Apollo Automobil, otomobilin ağırlığının yaklaşık 1200 kilogram olduğunu ve daha fazlası olamayacak kadar alçak bir ağırlık merkezine sahip olduğunu belirtiyor. Otomobil, gücünü yola yedi ileri sıralı şanzıman ve kilitli Torsen diferansiyel aracılığıyla aktarıyor. Aluminyum jantların standart olduğu otomobilde önler 19 inç, arkalar ise 20 inç olarak belirlenmiş ve Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler kullanılmış. Bu kadar güçlü bir otomobili durdurma görevi ise hava kanallı AP Racing disklere, 6 pistonlu kaliperlere ve Bosch ABS sistemine verilmiş.

Otomoblilin normal haliyle sürteceği yerlerden daha rahat geçmesi amacıyla 40 mm yükseltme sağlayan burun yükseltme fonksiyonu Apollo N’e gelen yenilikler arasında. Martı kanat kapılar ise Enraged modelinden aynen alınmış.

Apollo N, hem cadde kullanımına uygun hem de bütün FIA standartlarına uyuyor. Bu da demek oluyor ki Apollo N, pek çok farklı yarış serisinde kullanılabilir.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu