Haberler

Araplar aksiyona tüm hızıyla devam ediyor




Bir kaç yıl önce internet üzerinde Arap Drift videoları patladı. Bu çılgınlığın en yakın zamanda bitmesini umarak izledik hep beraber. Ancak maalesef mantıksız hareketler hala devam ediyor. Birazdan izleyeceğiniz video ise bunun yeni bir temsilcisi.

Görüntüleri izlediğinizde bunca zaman sonra aslında değişen tek şeyin görüntü kalitesi olduğunu anlıyorsunuz. Kullanılan kameralar veya akıllı telefonlar daha iyi, videoları çeken yolcular daha tecrübeli. Fakat yapılan hareketler eskiden olduğu gibi saçma ve tehlikeli.

Bu seferki araç Kia! Yine aynı şekilde kamuya açık yollarda trafik olağan seyrinde devam ederken ani yön değişimleri ile aracı ‘kopartarak’ eğlencelerini gerçekleştiriyorlar.

Bu videolarda gördüğümüz gibi genelde kullanılan araçlar önden çekişli. Arkadan çekişli olan araçların kullanıldığı videolar da mevcut fakat sayısı daha az. İçerikler ise aşağı yukarı aynı. Genelde başarılı olanları görürsünüz. Yani herhangi bir yere çarpmaktan kurtulanları! Ancak kaza videoları da azımsanmayacak kadar fazla.

İşin garip tarafı izlemeye gelen insanlar bile var. Yol kenarına geçenler ve hatta refüjün üzerine çıkıp oradan izleyen insanlar bulunuyor. Bu insanlar aslında drift yapmaya çalışan sürücüler kadar bilinçsiz hareket ediyorlar.

2014 yılında Suudi Arabistan’da bu tarz hareketler yasaklandı. Fakat bu yasağın çok da uygulanamadığını her gün gelen videolardan görüyoruz. Dileriz bizim gençlerimiz bu ‘çılgınlığa’ özenmezler.

https://youtu.be/kVpY-lsPPsU

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Harun Taştan Arabistan’a tatile giderse böyle olur 🙂 Şaka bir tarafa adam daha koltuğun poşetlerini açmamış , bayiden aldığı gibi …..

  2. Bunlarda gram akıl varsa ne olayım cahil araplar bunlar için bir ata sözü var içicen şarabı diye başlıyor ama neyse 😀
    Neyse ellemeyin devam etsinler bizde zevkle direklerde patlama videolarını syredelim..

  3. Yinede bilinçliler ya, dörtlüyü yakmayı ihmal etmiyorlar. Arabistana giderseniz, dörtlüleri yakık araç görürseniz uzaklaşın 🙂

  4. 2.00 daki 3 lü salto nedir abi? Arabanın üreticisi o kadar zorlamamıştır arabayı. deli bunlar. Arabanın poşetleri duruyor daha. Bayiden aldığı gibi yapmış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu