Haberler

Audi, New York’ta R8’in üstünü açtı




Audi, 25 Mart’ta kapılarını ziyaretçilere açacak New York Auto Show‘da sergileyeceği R8 Spyder V10 modelini resmi olarak tanıttı.

Geçtiğimiz haftalarda kamuflajsız şekilde kameralara yakalanan otomobil, bu kez tüm teknik detayları ve resmi fotoğraflarıyla karşımızda. Aracın ağırlık dengesini bozmamayı öncelik olarak belirleyen Audi mühendisleri, R8‘in sabit metal tavanını elektrohidrolik mekanizmanın açıp kapattığı hafifletilmiş kumaş tavanla değiştirmiş. 50 km/h’ye (31 mph) kadar hızlarda 20 saniyede açılıp kapanabilen kumaş tavan ile ağırlık 1612 kg (3553 lbs) seviyesinde tutulmuş. Bu değer coupe kardeşinden yalnızca 158 kg (348 lbs) daha fazla. Önceki nesil R8 Spyder ile kıyaslandığında ise 113 kg (249 lbs) daha az.

Gücünü 5.2 litrelik atmosferik V10’dan alan R8 Spyder, 540 PS (532 HP-397 kW) maksimum güç ve 540 Nm (398 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahip. Modelin 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanması 3.6 saniyede gerçekleşiyor. Bu değer coupe kardeşinden yalnızca 0.1 saniye geride. Üstsüz R8’in maksimum hızı ise 318 km/h (197.6 mph) olarak belirtilmiş.

Spor otomobilin performansının yanı sıra yakıt tüketimiyle de ön planda olmasını isteyen Alman üretici, vitesi otomatik olarak boşa alan sistemi sayesinde 100 kilometre’de 11.7 litrelik (20.1 mpg US) ortalama tüketim değerini yakalamayı başarmış. CO2 emisyonu ise kilometre başına 277 gram.

Markanın tanıdık 7 ileri S tronic şanzımanının kullanıldığı otomobilin gücü Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ile yola aktarılıyor. Ekstrem koşullarda gücün %100’ü ön ya da arka tekerleğe iletilebiliyor. Audi drive select sistemi ile sürücüsüne dört farklı sürüş modu seçeneği sunan Spyder, dinamik ve konforlu sürüş arasında ince ayar yapmaya imkan tanıyor. Bu sürüş modlarına ek olarak kuru, ıslak ve karlı zemin için üç farklı ayar daha bulunuyor.

Gösterge panelinde yer alan 12.3 inç büyüklüğündeki “sanal kokpit” bilgi/eğlence sistemi, MMI navigation plus sistemiyle akıllı telefon eşleştirme ve sesle kontrol özelliklerine sahip. Alman üretici bu donanımın yaz aylarından itibaren R8 Coupe’de de opsiyonel olarak sunulacağını belirtiyor.

Audi’nin Almanya Neckarsulm’daki tesisinde el emeğiyle üretilecek yepyeni Audi R8 Spyder, yıl içinde satışa çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu