Haberler

BMW M235i’ye M4 motoru takılırsa ne olur?




2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda pek çok üretici kullanıcılara sunacakları yeni modellerini sergiliyor. AC Schnitzer ise bu fuarda bir M4 motoru monte edilen BMW M235i Coupe modelini sergiledi.

AC Schnitzer’in ACL2 adını verdiği araç 570 beygirlik gücüyle otomobil severleri mest edeceğe benziyor. M235i’de bulunan 320 beygir gücündeki motorun yerine 570 beygirlik BMW M4 motoru yerleştirilmiş. Elektronik hız sınırlayıcısı devre dışı bırakılan ACL2’nin maksimum hızı ise 330 kilometre/saat. 0’dan 100 kilometreye 3.9 saniyede ulaşan araç 0’dan 200 kilometre hıza ise sadece 10.9 saniyede varıyor.

Toplamda 1450 kilogramlık bir ağırlığa sahip ACL2’nin sürüş dinamikleri için bazı güçlendirmeler yapılmış. Karbon hava emiş sistemi, limited slip diferansiyel ve özel bir egzoz sistemi dahil olmak üzere pek çok yenilik yapılan güçlü aracın fren performansını arttırmak için ise karbon seramik diskler ve 20 inç Michelin Pilot Super Sport lastikler kullanılmış.

AC Schnitzer ayrıca bu araca özel olarak M4 süspansiyon sisteminin de dahil olduğu kapsamlı bir aerodinamik gövde kiti geliştirdi. Karbon fiber malzemelerle bezenmiş havalandırmalı kaput ile büyük bir arka kanat eklenmesiyle aracın downforce’u gözle görülür düzeyde artmış. İç mekanda ilk dikkati çeken unsur arka koltukların iptal edilmesi oluyor. Yeşil ve siyah renklerdeki Nappa deri döşemeler ise iç mekana hareket getirmiş. Ayrıca iç mekanda kadife paspaslar, alüminyum pedal seti ve merkez-sol havalandırma girişininin iptaliyle oluşan alanda bulunan yağ ve hava basıncını gösteren mini ekran da güncellemeleri tamamlayan unsurlar olarak ACL2’de yer alıyor.

Gerçekten emsalsiz olan bu aracın tahmini değerinin 149.000€ olduğu tahmin ediliyor. Ancak ACL2’nin yapımcısı AC Schnitzer bu aracın satılık olmadığını belirterek markanın müzesinde sergileneceğini bildiriyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu