Haberler

BMW X7’nin geleceği resmen doğrulandı




BMW’yi lüks sınıfta temsil eden 7 serisi için bir ultra lüks SUV hazırlandığına dair bilgiler bir süredir otomotiv dünyasında konuşuluyordu. Bavyeralı markanın yönetim kurulu üyesi Ian Robertson, bir dergiye verdiği röportajda bu iddialara son noktayı koyarak yakın bir zamanda BMW X7’nin yollarda olacağını doğruladı.

Yakın gelecekte tanıtılması beklenen Mercedes-Maybach GLS modeline rakip olması beklenen BMW X7, markanın 4 kişilik lüks bir SUV modeli olacak. 100.000 dolardan daha uygun bir maliyeti olacak model BMW’nin klasik tasarım anlayışının dışına çıkarak markanın ultra lüks sınıfını normal araçlarından daha keskin olarak ayırt edecek. Bu bilgilerin netleşmesiyle beraber BMW X7’nin 2020 yılına kadar tanıtılması ihtimaline artık neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Robertson röportajında binek otomobil alanında markayı ultra lüks sınıfta temsil edecek yeni bir amiral gemisi model hazırlığında olduklarını da doğruladı. 8 ya da 9 serisinin olabileceği iddialarını “İşler yolunda gidiyor.” şeklinde geçiştiren Ian Robertson bu ifadesiyle açık kapı bırakmışa benziyor. Şu sıralar enerjisinin büyük bir kısmını ultra lüks segmentlere yoğunlaştıran marka bakalım bu atılımıyla Maybach gibi güçlü rakiplerinin önüne geçebilecek mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. BMW X7; Audi Q7, Cadillac Escalade, Chevrolet Suburban/Taheo, GMC Yukon, Land Rover Range Rover, Lexus LX, Lincoln Navigator, İnfiniti QX80, Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol, Mitsubishi Pajero, Mercedes GLS gibi araçların rakibidir. BMW X7 ile doğrudan Amerika pazarını hedef Alman ve Japon markalarına rakip oluyor. BMW’nin X7 ile Alman ve Japon rakipleri karşısında ne kadar başarılı olacağını bekleyip göreceğiz

    1. Burak bey ben BMW X7’nin Amerikan ve Japon devleri karşısında şansının olmadığını düşünüyorum. Hiç kimse tutupta Cadillac Escalade, Chevrolet Suburban/Taheo, GMC Yukon, Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol ve Mitsubishi Pajero varken BMW’ye o kadar para filan vermez. X7’nin Amerikan ve Japon devleri karşısında şansı yoktur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu