Haberler

Bu Agera türünün tek örneği




Koenigsegg “Final” serisi modelleri ile Agera’ya veda etmeye hazırlanıyor. Sadece 3 tane yapılacak olan “Final” serisinin ilk modeli olan One of 1 Cenevre’de bizzat Christian von Koenigsegg tarafından tanıtıldı.

İsmi bilinmeyen bir kişi tarafından özel olarak sipariş edilen bu model, alıcının isteği üzerine mümkün olduğu kadar Koenigsegg’in bir diğer sanat eseri olan One:1’a benzetilmiş.

Bu eşi benzeri olmayan aracın üstü diğer Koenigsegg’lerde olduğu gibi açılmıyor ve tavan öndeki bagaja koyulamıyor. Diğer yandan, ön tamponu, tavandaki hava kanalları ve ayarlanabilir özel spoyleriyle bütün dikkatleri üzerine çekiyor.

Siyah şeritleri bulunan özel gövde rengi ve 3D yazıcıda yapılmış egzoz çıkışlarındaki “One of 1” yazısının bulunduğu bu eşsiz araç gücünü 1360 beygirlik çift turbolu, 5 litrelik V8 motordan alıyor.

Agera modelini One of 1’ın da içinde bulunduğu son üç modelle bitirecek olan Koenigsegg, bütün araçları rezerve etmiş durumda. Son aracın tesliminin 2017 sonunda yapılması planlanıyor.

 

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu