Haberler

Bugatti’nin özel müşterilerine özel mağazası




Geçen perşembe Bugatti, Bavyera başkenti Münih’e butik yaşam tarzı-showroom merkezini açtı. Açılış partisinden hemen sonra Avrupa ve Rusya Bölge sorumlusu Guy Caquelin ve Münih’deki yeni showroomun sorumlusu Rainer Dörr ile buluşup firmanın son oyuncağı ve açtığı bu mağazalar hakkında sohbet ettik.

Tokyo’da açılışını yapan ilk mağazadan sonra Münih ve Monte Carlo da süper lüks firma merkezine kavuşmuş durumda. Bugatti’nin neden Münih’i seçtiğini merak ediyorsanız, bunun iki nedeni var. Birincisi Almanya özellikle de Münih, Bugatti sahipleri sayısı açısından listede yüksek bir yere sahip. Diğer bir sebebi ise Münih’in Almanya’nın süper lüks moda noktası oluyor olması.

İçeride bulunan Chiron ve lüks giyim eşyalarının yanı sıra dikkat çeken önemli şey ise Bugatti’nin  Palmer Johnson işbirliği ile ürettiği sanat eseri niteliğindeki yatı.

Şimdilik erkek ve kadın için aksesuarların yanında büyük yoğunlukla erkek giyim ürünleri ürün gamlarında bulunmakta. Erkek koleksiyonu Bugatti Performans serisi ve Ettore BUGATTI olmak üzere ikiye ayrılmış durumda. Tüm ürünler 431 adet olarak sınırlı ve el işi ile üretilmiş durumda. Burada 431 Bugatti’nin kırmış olduğu dünya hız rekoruna itafen seçilmiş.

Bugatti sahipleri ve yeni aracı almayı düşünen potansiyel müşterilerin yanı sıra mağaza otomobile gücü yetmeyen ancak halen markanın takipçisi olan kitleye de hitap edecek şekilde düzenlemiş.

Küresel çapta Bugatti’nin marketinin en büyük kısmını Avrupa oluşturmakta ve Almanya İsviçre ve İngiltere bu sıralamada başı çekmekte. Bu trend Veyron’dan sonra Chiron içinde geçerli olmuş gibi gözüküyor çünkü ön sipariş yapan müşteriler de yine bu kesimden. Bu durum bir hyper-car için sıra dışı kabul edilebilir. Çünkü diğer hyper-car markaları talep yoğunluğunun çoğunu Asya, Orta Doğu ve Birleşik Devletler bölgelerinden buluyor.

Bir diğer ilginç durum ise Guy Coquelin’in deyişiyle çoklu-sahip durumu ki adından anlaşılacağı üzere durum tek Veyron ile yetinememe hastalığına deniliyor.Tabi bu durum kendilerine yeni Chiron’u almak istedikleri durumda öncelikli müşteri olmak gibi bir avantaj sağlıyor.

Butik mağaza Pazartesi’den Cuma’ya saat 10.00 dan 14:00’a kadar çalışıyor ancak aracı almayı düşünüyorsanız özel bir randevu alıp çalışma saatleri dışında aracınızı dizayn etmek için davet edilmeyi talep edebilirsiniz. Bir Bugatti almak bolca seremoni içermek zorunda olacak ki eğer davet edilirseniz aracın el ile üretildiği Bugatti merkezi Molsheim’a da bir yolculuk kazanmış oluyorsunuz. Ama aklınızda olsun, şimdiden sıra iki yıla çıkmış durumda. Ertelemeyin yani, ne de olsa fabrikadan yılda yalnızca elli araç çıkabiliyor.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu