Haberler

C3 Picasso sabredemiyor!




2008’de piyasaya sürülmesine rağmen, beklentileri aşan ve her daim güncel kalan minik Fransız, Citroen’in kararıyla değişim operasyonuna girdi. C3 Picasso ile başlayarak evrensel bir tasarıma bürünmesi beklenen Citroen modellerinde sürprize yer yok.

PSA’ın minyon MPV’si yeni nesline kavuşmak üzereyken casus fotoğrafçılara yakalandı. Her ne kadar kamuflajlansa da detayları belli olan model, tasarım maddesini en baştan yazacak gibi görünüyor.

Daha şık bir model olmayı hedefleyen C3 Picasso’nun, ağabeyi C4 Picasso’dan öğreneceği çok şey var. Kendi segmentinde cesur tasarımıyla sivrilmesine rağmen kendini geliştirmeyi sürdüren C4 Picasso, modele dair ip uçları verirken, pofuduk Fransız Cactüs’ün de süngerlerini(Airbump®) C3 Picasso’ya aktarmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Daha dikkatli incelendiğinde yandaki ek kamuflajlardan bariz kendini belli eden süngerlerin ileriki dönemde modele ne kattığını göreceğiz.

Teknik detaylara inildiğinde ise alt yapı olarak Peugeot 208 ve 3. nesil Opel Meriva ile aynı platformu taşıması beklenen model, aynı zamanda yeni motor ve şanzıman kombinasyonlarından nasibini alacak.

Otomatik ve manuel seçeneklerin ikisinde de 6 ileri orana yer verilirken, 3 ve 4 silindirli turbo beslemeli benzinli motorların yanı sıra, ekonomik kitleye hitap eden dizel ünitelere de modelde yer veren Citroen yetkilileri, öte yandan yeni Astra ve Meriva’nın motorlarını kullanabilmek için baskı yapıyor.

Gittikçe sabırsızlanan bir kitleyi peşinde sürükleyen C3 Picasso’nun, yeni yılı bekleyemeden Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Motor Show’da kullanıcılarıyla buluşmasına yüksek ihtimal veriliyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

3 Yorum

      1. Önceki modeline sahiptik zaten ama belirli bir süre sonra fiyat listelerinden kalktı ve satılmamaya başlandı bakalım bunun sonu ne olacak 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu