Haberler

Çevre dostu Hyundai Ioniq




Hyundai Yeni Ioniq 23 Mart’ta New York Autoshow’da tanıtılacak.

Çevre dostu Ioniq, üç farklı çevreci motorla gelecek. Bunlar: hybrid, plug-in hybrid (şarj edilebilir karma motor) ve tamamen elektikli motordan oluşuyor.

Hybrit motorda 1.6 GDI benzinli bir ünite ve bunun yanında 1.56 kW/h lityum-iyon bataryaya sahip elektrikli bir ünite yer alacak. Bu karışım 141 hp güç üreten karma bir motoru bizlere sunacak. Plug-in hybrid motor ise normal hybrid motorla büyük oranda aynı güce sahip olacak. Aradaki tek fark, elektrikli ünitede yer alan 8.9 kW/h lityum-iyon batarya. Bu bataryanın araca getirisi ise 50 km daha fazla yol yapacak olması. Tamamiyle elektrikli motora sahip olan Ioniq ise 120 hp güç ve 295 nm tork üretiyor. Büyük 25 kW/h bataryaya sahip olan motorun son hızı ise 165 km/h. Motorun tam şarjla alabileceği maksimum yol ise 250 km.

Dış görünüm olarak versiyonlar mutlak benzerlik gösterirken; sadece tam elektrikli modelde farklı bir ön tasarım, daha aerodinamik jantlar, sade iç mekan ve butonlu vitesiyle kendini ayırt ettirecek gibi görünüyor.

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Tam elektrikli modelin ön tampon ve olmayan ızgara tasarımı güzel durmuyor. Tabii ki mühendislik kaygılarıyla yapılmış bir uygulama ancak en azından görsel olarak bir ızgara görünümü verilebilirdi. Böyle bıyıksız kedi gibi. Ancak diğer modelleri tasarım olarak (iç/dış) ben gayet beğendim. Hyundai çok çalışmaya devam ediyor.

  2. Koreli kardeşlerimiz çok iyi iş çıkartmış. Rakibi Toyota Prius’tan daha güzel ve modern bir görünüme sahip olduğunu söylemeliyim. İoniq tasarım olarak Prius’un çok ilerisinde. Prius ise İoniq’nin yanında vasat bir görünüme sahip kalıyor. İoniq Hyundai’nin dünya çapındaki marka imajını daha da güçlendirecektir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu