Haberler

Ferrari GTC4Lusso Cenevre’de




Ferrari, FF modeline daha güçlü ve daha hızlı GTC4Lusso’yu tanıtarak veda ediyor.

Maranello’nun sihirbazlarının dört çeker bir Ferrari fikrini daha da geliştirmesiyle birlikte FF modeli emekliye ayrılıyor. GTC4Lusso’nun FF’ten en büyük farkı gücü; 6.5 litrelik atmosferik V12, 651 HP/683 Nm’den 680 HP/697 Nm’ye çıkarılmış. Mekanik anlamda yapılan diğer değişikliklerle birlikte otomobilin 0-100 hızlanması 0.3 saniye kısaltılarak 3.4 saniyeye çekilmiş. GTC4Lusso’nun maksimum hızı ise 335 km/s, yani yerini aldığı FF ile aynı. Bu performans verileri, otomobilin 1790 kilogramlık boş ağırlığı göz önünde bulundurulduğunda muazzam değerler.

Otomobilin tasarımında yapılan değişiklikler, aerodinamik verimliliği arttırmış ve hava direncini düşürmüş. Bunun yanında yere iletilen gücün her koşulda dengeli olmasını sağlamak amacıyla Ferrari’nin geliştirdiği Slip Side Control, elektronik diferansiyel ve amortisörlerle beraber çalışıyor. Bu sisteme ek olarak otomobilde arka tekerlekler de manevralara destek olmak amacıyla hareket edebiliyor.

İç mekanda da değişiklikler yapan Ferrari, GTC4Lusso’ya 10.25 inçlik Full HD kapasitif bir dokunmatik ekrana sahip multimedya sistemi eklemiş. Apple CarPlay desteği bulunan bu sistem, basitleştirilmiş bir arayüze ve 3D haritaları gösterebilen bir navigasyon sistemine sahip.

Ferrari, GTC4Lusso’nun fiyatıyla ilgili henüz bir açıklama yapmamış olsa da, beklentiler otomobilin fiyatının yerini aldığı FF’ten daha fazla olacağı yönünde.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu