Haberler

Fiat Egea Meksika pazarında da satılacak




Bursa’daki TOFAŞ fabrikasında üretilen ve Fiat’ı C sınıfında temsil eden sedan modeli Egea, halihazırda Avrupa’da Tipo adıyla satılıyor. Dünyanın 40 ülkesinde satışı hedeflenen araç, Fiat Chrysler Automobile’ın (FCA) açıklamasına göre Meksika pazarında da satışa sunulacak.

İstanbul Autoshow 2015’te dünya prömiyeri yapılan ve Kasım ayında ülkemizde satışa sunulan Fiat Egea, Dodge Neon adıyla Meksika pazarında satışa çıkacak. Konu ile ilgili açıklama yapan TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, Amerika’da satılan Fiat Doblo temelli RAM ProMaster City’den sonra Fiat Egea ile Kuzey Amerika bölgesine ikinci modellerini ihraç etmeye hazırlandıklarını belirtti. Aracın sedan versiyonunun bu yılın ikinci yarısından itibaren Meksika’ya ihraç edileceğini belirten Eroldu, hatchback ve wagon versiyonları için ise net bir bilgi vermekten kaçındı.

Dodge Neon muhtemelen ülkemizde de satılan 1.4 litrelik Fire, 1.6 litrelik E-Torq ile 1.3 ve 1.6 litre hacmine sahip Multijet II turbo dizel motor seçeneklerine sahip olacak. 5 ya da 6 ileri manuel vites seçeneğine ek olarak 6 ileri tam otomatik şanzıman seçeneğinin de yer alacağı Dodge Neon’un tasarımında değişiklik olup olmayacağı ise net değil.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu