Haberler

Fransız usulü Çin tavuğu: Aeolus A9




Renault, Nissan, Honda, Kia, Volvo, Yukon Motors ve PSA Peugeot Citroën gibi markalarla ortaklığı bulunan Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, yeni modeli Aeolus A9’un üzerindeki örtüyü kaldırdı.

Dongfeng, Yunan mitolojisindeki rüzgar tanrısından esinlenerek ismini koyduğu Aeolus A9’u Citroën C5’in üzerine inşa ederken, kaputunun altında yine PSA grubuyla ortaklaşa geliştirdiği 1.8 lt’lik turbo beslemeli motoru kullanmış.

Geçtiğimiz yıl tanıtılarak daha sonra askıya alınan Citroën C4 temelli Aeolus L6’dan sonra ikinci PSA alt yapısı kullanan otomobil olan Aeolus A9, tasarım anlamında pek çok markadan izler taşırken teknik verileriyle alakalı henüz net bir bilgi ise bulunmuyor.

2014 yılında dar boğazdan geçen Citroën’in imdadına şirketin %14’lük hissesini 800 milyon €’ya satın alarak yetişen Dongfeng’in, premium otomobiller yolunda emin adımlarla ilerleyen DS için de girişimlerde bulunabileceği belirtiliyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. A9 değil A6 koysalarmış adını tam olacakmış. gerçi hakkını yemeyelim önden daha çok passata benziyo:)

  2. Önden vw, arkadan audi-jaguar karışımı, yanları citroen c5, göstergeler vw-opel karışımı.

  3. çakma makma adamların kendi markaları var en azından kendi vatandaşlarına satıp ülke parasının yurt dışına çıkmasını engelliyorlar bizde o da yok anca egea yada c hr türkiye de üretiliyor diye sevinelim

  4. adamlar yapıyor çakma dersiniz de ne markaların parça tederikçisi biz ne yapıyoruz da adamları begenmeme hakkın bile yok senin anca hazıra kon üretmeden eleştirmek bizde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu