Haberler

Garenta uluslar arası düzeyde büyümeyi amaçlıyor




Çelik Motor’un araç kiralama markası Garenta’nın ana sponsorluğunda düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşması olan Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne destek vermekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Araç kiralama sektörünün çift haneli büyüyerek toplamda 300 bin adetlik bir büyümeye ulaştığını belirten Koçak, “Bu yıl Çelik Motor bünyesindeki tüm kiralama operasyonunu Garenta çatı markasında birleştirdik. Garenta olarak 30 bin adetlik bir araç parkını yönetiyoruz. 2010 yılından bu yana 6 yılda 6 kat büyüdük. Garenta’yı Türkiye’den doğmuş uluslararası bir marka haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Türk otomotiv sektörünün öncü şirketlerinden Çelik Motor’un bünyesinde faaliyet gösteren Garenta’nın ana sponsorluk desteği verdiği Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı. Zirve, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından 25-26 Mart’ta Grand Yazıcı Otel’de düzenleniyor. Düzenlendiği ilk yıl olan 2012’den beri Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne ana sponsorluk desteği veren Çelik Motor, 2016’da araç kiralama markası Garenta ile desteğini sürdürüyor.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, dünyadan ve Türkiye’den önemli konuşmacılarla iş dünyasının nabzını tutan Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne ana sponsorluk desteği vermekten çok mutlu olduklarını söyledi. Araç kiralama sektörü ve Garenta markasının faaliyetleri ile ilgili de bilgiler veren Bora Koçak şunları söyledi:

“Araç kiralama sektörü 2015 yılında çift haneli büyüyerek toplamda 300 bin adetlik bir büyüklüğe ulaştı. Araç kiralama hem zaman, hem de işletme sermayesi yönetimi açısından şirketlere önemli avantajlar sağlıyor. Bu nedenle sektör istikrarlı bir şekilde büyüyor. 2015 yılında Türkiye de satılan binek otomobillerin yaklaşık yüzde 20’sine denk gelen 130 bin adet otomobil, kiralama şirketleri tarafından satın alındı. Dolayısıyla kiralama sektörü, genel otomotiv pazarında büyük bir alıcı konumunda yer alıyor.”

Garenta markasıyla müşterilerine yeni nesil bir hizmet sunduklarını belirten Bora Koçak, 2016 yılının başında Çelik Motor’daki tüm kiralama operasyonunu “Garenta” çatı markası altında birleştirdiklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Yeni dönemde müşterilerimiz uzun dönem araç kiralamada “GarentaPRO”, kısa dönem kiralamada ise “GarentaDAY” markalarından hizmet alıyor olacak. Yeniden yapılanma ile ve toplamda 30 bin adetlik bir araç parkını yöneten büyüklüğe ulaştık. Yakında şirketlere yönelik saatlik ‘Kullandığın kadar öde’ hizmetini GarentaMOOV markası ile başlatıyoruz.”

Garenta’nın 2010 yılından bugüne 6 yılda 6 kat büyüyerek, sektörün en büyük üç oyuncusundan birisi haline geldiğini vurgulayan Bora Koçak, sektör liderliğine koştuklarını, Garenta’yı Türkiye’den doğmuş uluslararası bir marka haline getirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu