Haberler

Geliyor gönlümün efendisi




Cenevre’ye teşrif eden Abarth 124 Spider’ın ralli versiyonu, FIA’nın R-GT sınıfına girmek için çeşitli modifikasyonlar geçirmiş.

Abarth bu hafta Cenevre’de Fiat 124 Spider’ın turbo şarjlı 1.4 litrelik motorla 170 beygir üreten daha güçlü bir versiyonunu tanıttı. Bu aracın yanında bulunan, daha büyük turbolu 1.8 litrelik motordan 6.500 devirde 300 beygir üreten ralli versiyonundan bahsedeceğim.  Aracın yol versiyonu 6 ileri manuel şanzıman veya isteğe bağlı olarak sıralı otomatik şanzıman ile alınabiliyor, ralli varyantıysa yarış için özelleştirilmiş 6 ileri sıralı bir şanzıman kullanıyor ve araç LSD kilit kitiyle geliyor.

Ralli versiyonunun ağırlı belirtilmedi ama yasal olarak sınırın 1.060 kg olduğunu söyleyebiliriz yani bu araç daha bile hafif olmalı. Kod adı “SE139” olan model sert bir süspansiyon sistemine sahip önde double wishbone (Çift A Kollu, salıncaklı) süspansiyon sistemini kullanan araç, arkada ise bağımsız (multi-link) süspansiyon sistemi kullanıyor.

R-GT sınıfının gerekliliklerini karşılamak için Abarth 124 Spider birçok güçlendirme işlemine tabi tutuldu ve güvenli bir roll cage ile donatıldı. Aracın kokpiti ağırlık tasarrufu için birçok şeyden arındırılmışken araç, ayarlanabilir amortisörler ve OZ yarış tekerlekleri ile birlikte geliyor.

Arkadan çekişli Abarth 124 Spider Ralli versiyonu 2017’deki yarış sezonu için hazır olacak ve yaklaşık €150.000’e mal olacak.

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu