Haberler

Golf ailesine NHTSA’den 5 yıldız




Ulusal Otoyol Trafik Birimi (NHTSA), Volkswagen Golf’ün 4 kapılı modellerine en yüksek güvenlik seviyesi olan 5 yıldız verdi. Tüm Golf ailesi yani Golf, Golf GTI, Golf R ve Golf SportWagen önden, yandan ve arkadan yapılan kaza testlerinde yüksek puanlar toplayarak bu ödülü almaya hak kazandılar.

Bu ödül ile birlikte Golf; Passat, Jetta ve Beetle’ın yanında güvenlik bakımından yer almaya hak kazandı. Ürün Pazarlama bölümü Başkan Vekili olan Joerg Sommer: “Volkswagen Golf’ün de 5 yıldız almasıyla beraber piyasadaki en güvenli araçlardan bazılarını ürettiğimizi göstermiş olduk.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

NHTSA’den alınan 5 yıldızın dışında IIHS ön, yan, tavan dayanıklılığı ve kaza önleme sistemleri testlerinden de “iyi” sonuç alan Golf’e IIHS’in en önemli ödülü olan “Top Safety Pick+” verilmişti.

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

8 Yorum

    1. Amerika piyasasına geç girdiği için yapılan testler bize mantıklı gelmiyor. U.S. piyasasına 2015 yılında girdi Golf, Motortrend 2015 yılın arabası seçilmişti. Yoksa dediğiniz gibi Avrupa piyasasına gireli 4 yıl oluyor.

        1. National Highway Traffic Safety Administration açılıma sahip olan, Birleşik devletlerde resmi olarak araç güvenlikleriyle ilgilenen kurum.

    1. Almanya’da en çok satılan araçlardan ilk 25’inin listesi yayımlandı. Her ne kadar biraz yanlı olsa da sadece Almanyada 270 bin adet satmış 🙂 İsim güzelmiş bu arada 😀

  1. valla her yeri ödül olsa olur komşumuzda var 2015 modeli dsg li daha 7000 küsür km de vibratör gibi titriyor araba yolcu koltuğunda oturmama rağmen direksiyonun 93 model şahin gibi titremesini görmek yeterli oldu benim için.

    1. Her ürünün üretim hatalı versiyonu bulunabilir. Milyonlarca satılan bir araç için genele bakmak yani hata yüzdelerine bakmak lazım. 1.6 tdci Focus’ların içinde rölantide sırasında otururken jöle gibi titreyen insanlar da var. And abinin dediği gibi genel hata yüzdesine bakmak daha sağlıklı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu