Haberler

İhtiyar delikanlı dünyayı gezdi




100 yaşındaki emektar otomobil Ford Model T, dünya turundaki Dirk ve Trudy Regter çiftine eşlik etti.

2012 yılında, Regter çiftinin Ford Model T’sine binmesiyle başlayan bu yolculuk çiftin 180 günde Hollanda’nın Edam kasabasından Güney Afrika’daki Cape Town şehirine kadar 22 bin kilometre yol gitmesiyle son buldu.

2013 yılına gelindiğinde yine 180 gün boyunca sürecek olan Amerika Birleşik Devletleri’ni ve Kanada’yı gezme kararı alındı. Bu seyahat boyunca çift 28 bin kilometre katetti.

2014 yılında ise 26 bin kilometrelik seyahat ile Güney Amerika’yı gezdiler. Bu yolculuk da diğer seyahatler gibi 180 gün sürdü.

Emektar otomobilleriyle neredeyse 80 bin kilometre kateden Dirk Regter’ın araç hakkında yorumları şöyle oldu; “Model T bizimki gibi dünya yolculuğu yapabilecek tek araç çünkü o aynı zamanda basit bir otomobil. Güçlü, esnek, güvenilir ve üstünde çalışması çok kolay. Mühendis olmanız gerekmiyor. Kendiniz tamir edebiliyorsunuz.”

2014 yılında gerçekleşen Belçika gezisinde, 1915 model 3.0-litre benzinli motora sahip Model T, otoyol üzerinde seyahat ederken arkadan gelen kamyonun Model T’ye çarpmasıyla oluşan kazada, şans eseri Trudy ve Dirk çifti yara almadan kurtuldu. Otomobilin ise ön ve arka akslarında büyük çaplı hasarlar oluştu.

Kaza sonrasında bütün zorluklara rağmen otomobili restore etmeyi planlıyorlar ve daha sonra bu yıl içerisinde Yeni Zelanda, Avustralya, Endonezya ve Hindistan’ı ziyaret etmek için yola çıkmayı hedefliyorlar. Büyük finali ise 2017 yılında Orta Avrupa’da gerçekleştirmeyi planlıyorlar.

Burak Göktaş

1996 yılında sıcak bir Haziran günü Bursa'da açtım gözlerimi ilk kez. Babadan oğluna geçen bir otomobil tutkusuydu benimkisi ve katlanarak geldi bu güne kadar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Böyle insanlara bayılıyorum. Yalnız Model T gezisi boyunca arkasından bir 4×4 tarafından takip edilmiş. Türkiyeye gelmelerini bekleriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu