Haberler

İkinci nesil BRZ/GT 86 geliyor




Motoring’den gelen haberlere göre ikinci nesil GT 86 ve BRZ için çalışmalara başlandı ve 3 yıl içinde piyasaya çıkmaları bekleniyor. İkizlerden motor gücü konusunda büyük değişiklikler beklemeyin ama Subaru kendilerine en sık gelen isteğin “daha fazla güç” olduğunu da belirtti.

Fuji Heavy Industries’in patronu Takeshi Tachimori Subaru ve Toyota’nın arkadan çekişli olan otomobilin ikinci versiyonunda da işbirliğine devam edileceğini söyledi. “Gelecek nesilde yapılması gereken iyileştirmeleri ve güncellemeleri gözden geçiriyoruz, yapılması gerekenlere karar veriyoruz.” açıklamasında bulundu.

Sürüş özellikleri bakımından hassaslığı, saflığı ve sürüş dinamikliğini motor gücünden daha önemli olduğunu söyleyen Tachimori’ye göre “BRZ müşterilerinden gelen istekler arasında “daha fazla güç” ilk sırada yer alıyor olsa da otomobilin karakteri dengeli bir şasi ve düşük ağırlık merkezi olduğu için büyük motorlar dengeyi bozabilir.”, “İkinci nesil için amacımız bu yapıya sahip bir otomobil için en iyi karakteri bulup sürüş zevki ve günlük kullanım gibi konuları geliştirmek.” ve son olarak aracın fiyatının ulaşılabilir kalmaya devam etmesi için atmosferik motor kullanmaya devam edeceklerini söyledi.

Şu an kullanımda olan 4 silindirli 2.0 litrelik motorun gelecek nesilde direkt enjeksiyon ve sıkıştırma oranındaki artış ile daha fazla güçle piyasaya sürülmesi planlanıyor. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni Toyota 86 ise 2017 makyajıyla beraber 5 hp ve 7 Nm tork kazanmıştı.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

    1. Biraz daha güç daha iyi olabilir diyen kesimdenim ben 😀 250 hp civarı ama daha torklu bir motor çok güzel olurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu