Haberler

İngilizler GTC4Lusso’nun karşısına kimi çıkaracak?




Son olarak GTC4Lusso’nun da tanıtımıyla Ferrari’nin son zamanlardaki büyük çabaları kimselerin gözünden kaçmıyor.

Saldırgan bir arka kısımla tanıtılan nefes kesici model FF’in 2011’de tanıtılmasından beri Ferrari, alışılmışın dışında işler yaparak bizleri şaşırtıyor.

Aslında bu yazıda Bentley ve Aston Martin’den bahsedeceğiz. Evet, önceden yaptıkları gibi geniş sedan ya da 2+2 coupe modelleri gibi değil de düzgün bir 4 koltuklu yapmaları ihtimali onları bu yazıda GTC4Lusso ve FF’den sonraki paragrafa yerleştirdi.

VAG çatısı altındaki Bentley cephesine baktığımızda, halen ileri geliştirme sürecinde olan Continental GT’nin daha çok üzerine gidilmesi firmadan beklenen olabilir.

Gaydon’a geçip Aston Martin’i ele aldığımızda ise; Cenevre’de tanıtımı yapılan DB11’in firmayı GTC4Lusso’ya muadil yaratma konusunda yüreklendirebileceği görülüyor. Şimdilik, dijital sanatçı Rain Prisk’ten gelen tadımlık görüntüyle idare etmek durumundayız, bu da bir şey.

Aston Martin’in CEO’su Andy Palmer Cenevre’de DB11’in markanın son zamanlarda tanıttığı en önemli model olmamasına rağmen, modelin firmaya yapacağı katkının 103 yıllık Aston Martin tarihinde çok önemli bir yeri olacağını söylemişti.

DB11’i, Aston Martin’in yıllanmış VH platformundan kurtaran modüler mimari, arka tarafta epeyce bir alan sağlıyor. Öte taraftan, Daimler’le yapılan işbirliği sayesinde Aston Martin’in değişme zamanı gelmiş kabinlerinin yerine daha düzgün yerleşimli bir kabin DB11’i daha öne taşıyor. Bunlar da göz önüne alındığında, CEO haklı.

Bunların dışında motor bölümünde de yenilikler karşımıza çıkıyor. Yeni 5200 cc çift turbo beslemeli V12 ünitenin sadece DB11’e değil gelecekteki modellere de farklı sürümleriyle can vereceği aşikâr. Yapılacak birkaç değişiklikle model aile odaklı bir hale de dönüşebilir. Ve evet, İngilizler SUV yapma işine de girecek ama bu galiba çok farklı bir zamanın konusu.

 

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bir Ferrari asla olamaz. Aston Martin hayranı olarak söylüyorum Ferrari’nin havası ve ruhu bir başkadır. Enzo Ferrari’nin şu sözü bile “Diğerleri otomobil satabilmek için yarışır, biz ise yarışabilmek için otomobil satarız” bu söz bile Ferrari’nin neden Ferrari olduğunu çok iyi özetliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu