FeaturedHaberler

“Kariyerimin en büyük kazasıydı”




Bugün gerçekleşen, Formula 1 2016 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix’de 19. sıra için mücadele ederken McLaren Honda pilotu Fernando Alonso, Esteban Gutierrez’e arkadan çarptı ve ardından takla atarak duvara çarptı. Aracı tamamen hurdaya dönen Alonso ilginç bir şekilde, tek bir çizik bile almadan kazayı atlattı ve arabasından çıktı.

2003 yılında da benzer bir şekilde Brezilya’da büyük bir kaza atlatan Alonso’ya “Hangi kazan daha büyüktü, bu mu yoksa Brezilya’daki mi?” diye sorulduğunda ise, “Bu daha büyüktü, hatta kariyerimin en büyük kazasını atlattım diyebilirim.” dedi.

“İlk vurma anında biraz korkuyorsunuz ve havalandığınız anda yere inmeyi istiyorsunuz, baş aşağıya veya duvara çarpmayı değil. Takla atmaya başladığınızda ise durmasını bekliyorsunuz ama sanki hiç durmayacakmış gibi hissediyorsunuz. Araç durduğunda küçük bir boşluk buldum ve hemen kendimi dışarıya çıkartmak istedim. Şansım yaver gitti ve çıkabildim.” şeklinde yaşadığı kazayı anlatan Alonso daha sonra Instagram hesabından “Bugün çok şanslı olduğumu biliyorum. FIA ve McLaren’e araçtaki yüksek güvenlik için, ayrıca tüm meslektaşlarıma ve hayranlarıma destekleri için teşekkür ediyorum.” notunu paylaştı.

Sezona talihsiz bir şekilde başlayan Alonso, yarışı bitiremediği ve puan alamadığı için hayal kırıklığına uğradığını söyledi. “Saatte 300 km/s hızla giderken hayatınızı büyük riske atmış oluyorsunuz. Takla atarken yanlış bir yere vurduğunuz anda çok büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Şu an burada olmaktan mutluyum ve yeniden aracın kokpitine geçmek için sabırsızlanıyorum.” diye ekleyen Alonso’ya biz de geçmiş olsun diyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=as_rZPJS8KM

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. mclaren ve honda aklıma SENNA geldi bi an f1 de güvenlik o kaza dan sonra başlamıştı f1 de ölen son kişi odur

    1. Bianchi var bir de 2014-2015 sezonunda Suzuka’da kaza yaptı ve bir süre komada kaldıktan sonra öldü. Toprakları bol olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu