Haberler

Kemerburgaz’da strateji savaşı yaşandı




2016 Türkiye Trial Şampiyonası ilk yarışı, 26-27 Mart tarihlerinde İstanbul Kemerburgaz’da Çiftealan parkurunda düzenlendi…

Aynı anda start alan, 2 araç ve 4 sporcudan oluşan takımların, zorlu arazi şartlarında birbirlerine destek olarak tamamlamaya çalıştıkları trial branşında, sezonun ilk yarışı 9 takım 18 araç ve 36 sporcu katılımı ile gerçekleştirildi. Ekipler, İstanbul Offroad Kulübü (İSOFF) tarafından Kemerburgaz Çiftealan Parkuru’nda düzenlenen dayanıklılık yarışında,  tek aracın gücü ile aşılamayacak çetin engelleri, en uygun stratejileri kullanarak, en kısa zamanda aşmak için mücadele ettiler.

2 günlük zorlu mücadele sonunda 6 saat 49 dakika 56 saniyelik toplam zamanı ile Detoro ile yarışan Seda Özkutlu-Şayhaydar Argaç ve Jeep Cherokee ile yarışan Soner Özkutlu-Mehmet Emir’den oluşan Aydoff Trial Team günün kazanı olmayı başardı.  Suzuki Vitara’lar ile yarışan Ertan Uçar-Mehmet Berat Atagün ve Şencan Özkurt-Fuat Sarper ekiplerinden oluşan Team Mobil1 takımının 7 saat 30 dakika toplam zamanı ile ikinciliği elde ettiği yarışın üçüncüsü ise, 7 saat 48 dakika 17 saniyelik toplam zamanı ile Jeep Cherokee ile yarışan Emirhan Kutlu-Ali Çapan ve Jeep CJ8 ile yarışan Uğur Demirci-Muhammed Zor ekiplerinden kurulu Texxoff takımının oldu.

2016 Türkiye Trial Şampiyonası’nda sezonunun ikinci yarışı 23-24 Nisan tarihlerinde Bursa Alternatif Sporlar Kulübü (BASK) tarafından Çanakkale Çan ilçesinde organize edilecek.

Kaynak : TOSFED

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu