Haberler

KTM’den kara şövalye




KTM, 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda X-BOW GT Black Edition modelinin örtüsünü kaldırdı. Bundan 3 yıl önce yine aynı fuarda X-BOW GT’yi tanıtan KTM, şimdi de bu modelin sınırlı üretim bir versiyonunu tanıtıyor. Vergiler hariç 99 bin Euro’luk fiyat etiketine sahip olan otomobil, kesinlikle ucuz değil ancak KTM’e göre Black Edition, standart GT’ye göre 10 bin Euro daha avantajlı.

Otomobil, adından da anlaşılacağı gibi fazlasıyla monokrom bir görünüme sahip ve önde 18, arkada 19 inçlik siyah BBS jantlarla sunuluyor. Bunların yanında siyah ağırlıklı tasarımı tamamlayan bir önemli değişiklik ise anodize edilmiş siyah egzoz çıkışları.

İç mekana geçildiğinde, öncelikle kafalıklarda Black Edition logosuna ve döşemeyle aynı renkte elde dikilmiş dikişlere sahip koltuklarla karşılaşıyorsunuz. KTM, direksiyonda süet kaplama kullanırken, vites ve el freni için alüminyumu tercih etmiş. Bunlara ek olarak, revize edilen multimedya sistemi geri görüş kamerasıyla geliyor ve orta konsolda modelin sınırlı üretim olduğunu belirten alüminyum bir plaka bulunuyor.

Gelelim motora. X-BOW GT’deki 2 litre turboşarjlı 285 HP motorun 320HP’ye çıkarılmış haline sahip olan Black Edition’ın tork verisi KTM tarafından verilmemiş olsa da, bunun da standart modelin 420 Nm’lik değerinden daha fazla olduğu düşünülüyor.

Bu güç artışıyla birlikte 0-100 hızlanma ve maksimum hız verilerinde de standart X-BOW GT’nin 4.1 saniye ve 231 km/s’lik değerlerine göre bir gelişme olduğu açık, ancak bu konuda da KTM’den gelen bir bilgi bulunmuyor.

KTM, yalnızca 5 adet X-BOW GT Black Edition üretmeyi planlıyor. Bu 5 modeli satın alan müşteriler, KTM’in Avusturya’nın Graz kentindeki fabrikasında özel bir tur ile ağırlanacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu